Doi clujeni au câștigat în instanță dreptul de construire în zona viitorului Parc Est

Doi clujeni au câștigat în instanță dreptul de construire în zona viitorului Parc Est

Doi clujeni au câștigat procesul cu primăria referitor la dreptul de a construi pe un teren de 700 mp din zona fostei Pepiniere Becaș. Terenul este în zona în care e proiectat viitorul Parc Est.

Familia Ovidiu și Narcisa Cozea au dat în judecată municipalitatea în 2015, după ce terenul lor a fost încadrat în altă categorie urbanistică prin Planul Urbanistic General (PUG) adoptat de Consiliul Local în 2014.

Cei doi soți doreau să construiască pe acest teren, care conform vechiului PUG, cel din 1999, era încadrat în zona UTR CB5 – centru de conferințe și expoziții internaționale. Prin PUG care este în vigoare în prezent, terenul lor a fost trecut în UTR UVa - zonă de urbanizare, zonă verde, scuaruri, grădini, parcuri cu acces public nelimitat.

Soții Cozea au cerut în instanță revocarea parțială a hotărârii de consiliu prin care era aprobat PUG în ceea ce privește încadrarea funcțională a terenului lor și revenirea la încadrarea anterioară, adică UTR CB5 sau stabilirea unei încadrări care să permită construirea de locuințe.

Curtea de Apel Cluj a admis cererea celor doi clujeni, iar consilierii locali vor dezbate la ședința de luni, 17 februarie, un proiect de hotărâre care prevede tocmai modificarea parțială a hotărârii prin care se aproba PUG din 2014.

Comenteaza