Dotări pe bani europeni la ambulatoriile a trei spitale clujene

Dotări pe bani europeni la ambulatoriile a trei spitale clujene

Consilierii județeni au aprobat, în plină criză a coronavirusului, mai multe proiecte importante referitoare la trei spitale clujene. 

Este vorba despre actualizarea documentațiilor privind trei proiecte finanțate din bani europeni pentru dotări moderne la Ambulatoriului Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie, a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare și a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Cele trei proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, iar studiile de oportunitate au fost reactualizate, după ce spitalele au cerut oferte de prețuri la zi privind aparatura care va fi achiziționată.

Astfel, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” se propune achiziționarea: de echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității ambulatoriului: aparat radiologie digitală, ecovideobronhoscop, videobronhoscop, bodypletismograf, ergospirometrie, turn laparoscopie (toracoscopie), lampă scialitică cu doi sateliți destinată sălilor de operație, masă de operație mobilă electromecanică seria 5000, analizor de gaze și ioni, monitor funcții vitale.

Potrivit ofertelor de aparatură actualizate, cele 10 tipuri de echipamente medicale din cadrul proiectului costă mai mult cu 1.725.500,00 lei (inclusiv TVA), față de valoarea aprobată în 2018. Astfel, valoarea totală a proiectului finanțat din fonduri europene a ajuns la 5.957.259,00 (inclusiv TVA).

În ce privește Ambulatoriul Spitalulului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, se propune achiziționarea următoarelor tipuri de echipamente: Camera hiperbară cu echipamentele aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, Bicicletă cu încărcătură și monitor EKG, Bicicletă fitnes pentru copii, Bicicletă ergo, Aparat pentru masaj limfatic, Aparat de terapie radiofrecvență, Aparat de diatermie contact, Aparat de terapie nanopuls (SIS), Aparat ultrasunete mâini libere, Aparat de terapie joasă/medie frecvență, Aparat laser robotizat, Aparat robotizat pentru mers, Sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, Sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, Aparat pentru tratamentul disfagiei, Ecograf 4D, Sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului.

Valoarea totală a echipamentelor a ajuns, după actualizarea ofertelor, la suma de 15.181.755 lei. Solicitarea de suplimentare cu suma de 4.530.742 lei (TVA inclus), rezultată în urma actualizării Studiului de oportunitate, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, doar după atribuirea contractului de furnizare dotări,

Pentru dotarea Ambulatoriului Spitalulului Clinic de Boli Infecțioase se propune achiziționarea de echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), a unei Truse de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică precum și a unei mașini automate de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, de echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Valoarea actualizată totală a echipamentelor este de 15.113.052,12 lei. Solicitarea de suplimentare cu suma de 3.079.095,69 lei (TVA inclus), rezultată în urma actualizării Studiului de oportunitate, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, după atribuirea contractului de furnizare dotări.

Comenteaza