Două locații, în analiză pentru Aqua Park, dintre care una este „surpriză”

Două locații, în analiză pentru Aqua Park, dintre care una este „surpriză”

Primăria Cluj-Napoca nu a găsit încă o locație potrivită pentru construirea unui aquapark, dar există două noi locații în analiză, din care una 'surpriză'.

„În privința aquapark-ului, vom avea o soluție. Nu a mers niciuna dintre soluțiile pe care le-am avut până acum. Nu a mers nici la Sun, pentru că nu a permis terenul, că e magistrală. Nu a mers nici în Gheorgheni, pentru că discuția din dezbaterea publică ne-a revelat că nu e cel mai potrivit loc. Mai sunt două alternative pe care le studiem. Am studiat și în Borhanci, pe locația pe care se realizează hub-ul educațional, dar nu se poate. Mai avem o locație în analiză și încă una surpriză. Asta este situația de la Cluj. Eu puteam să mă încăpățânez, să spun că avem acolo 10 hectare, în Parcul Est, că nu mă interesează și facem acolo. Putea fi și asta o atitudine, dar nu e caracteristică Clujului. Lucrările acestea nu se fac pentru un an de zile, e o lucrare pentru zeci de ani. Nu ne putem permite să nu analizăm fiecare aspect și să nu ascultăm pe toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Investiţie de 41,8 milioane de euro

Aqua Parkul era prevazut a fi construit in Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul va avea o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului va fi toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii vor avea la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri.

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.

Aqua park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive. Parcul acvatic ar urma să fie construit împreună cu un partener privat. 

Comenteaza