Două noi localități din Cluj vor beneficia de rețea de canalizare

Două noi localități din Cluj vor beneficia de rețea de canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform reprezentanților forului administrativ județean, în prezent, atât reședința comunei Borșa cât și satul învecinat Borșa-Cătun nu dispun de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere.

„Susținem toate inițiativele locale menite să contribuie la creșterea calității vieții și a confortului locuitorilor. Această nouă investiție se pliază pe strategia Consiliului Județean și a Companiei de Apă Someș, de racordare a întregului județ la rețelele publice de apă și canalizare”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Borșa a realizat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime cumulată de aproape 20.000 de metri. Aceasta a fost proiectată să funcționeze în sistem gravitațional pe cca. 90% din lungimea ei totală, restul urmând a fi realizată sub presiune.

Ca urmare a acestui fapt, investiția prevede și amplasarea, suplimentar, a două stații de pompare a apei uzate. De asemenea, pentru tratarea apelor uzate va fi construită o stație de epurare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza