Două noi localități din Cluj vor beneficia de rețea de canalizare

Două noi localități din Cluj vor beneficia de rețea de canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, în prezent, atât reședința comunei Borșa cât și satul învecinat Borșa-Cătun nu dispun de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere.

„Susținem toate inițiativele locale menite să contribuie la creșterea calității vieții și a confortului locuitorilor. Această nouă investiție se pliază pe strategia Consiliului Județean și a Companiei de Apă Someș, de racordare a întregului județ la rețelele publice de apă și canalizare”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Borșa a realizat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime cumulată de aproape 20.000 de metri. Aceasta a fost proiectată să funcționeze în sistem gravitațional pe cca. 90% din lungimea ei totală, restul urmând a fi realizată sub presiune.

Ca urmare a acestui fapt, investiția prevede și amplasarea, suplimentar, a două stații de pompare a apei uzate. De asemenea, pentru tratarea apelor uzate va fi construită o stație de epurare.

Comenteaza