Două parking-uri de cartier, gata în 2011, al treilea în primăvară. Vezi cât costă un loc de parcare

Două parking-uri de cartier, gata în 2011, al treilea în primăvară. Vezi cât costă un loc de parcare
Două dintre cele trei parking-uri de cartier aflate în construcţie în Cluj-Napoca vor fi finalizate şi date în folosinţă până la sfârşitul anului, în vreme ce al treilea ar urma să fie gata în primăvară, spune primarul Sorin Apostu.

Este vorba de parking-urile de pe Băişoara din cartierul Gheorgheni şi cel de pe Fabricii din Mărăşti, respectiv parking-ul ridicat pe strada Mehedinţi din Mănăştur. În total în acestea vor fi disponibile 784 locuri de parcare.

Parkingul Băişoara este edificat în procent de trei sferturi în acest moment, conform evidenţei Primăriei. "S-a cofrat şi se armează ultimul planşeu, s-au pozat traseele canalizării pe patru nivele intermediare, s-a montat instalaţia electrică pe patru nivele intermediare, s-au tencuit diafragmele pe zonele rampelor de urcare - coborâre - mai puţin cele din zona teraselor. În prezent se realizează lucrări de tencuială pe casele de scară, executate deja în proporţie de 60%", arată primarul Sorin Apostu. Parking-ul costă 4,67 milioane de lei fără TVA iar aici ar urma să fie disponibile 354 locuri de parcare.


În ce priveşte parking-ul de pe Fabricii, acesta este edificat în pondere de 65%. Capacitatea parkingului este de 310 locuri şi costă 7,24 milioane de lei fără TVA.

Ultimul parking a cărui edificare a început, cel de pe strada Mehedinţi din Mănăştur, aici se execută cofrarea planşeului peste demisol şi s-a început armarea grinzilor exterioare aferente parterului. "Cam 20% din investiţie a fost realizată", conform primarului. Lucrările, executate de Napoca Construct, costă 2,46 milioane de lei iar aici ar urma să fie  disponibile 120 de locuri.

Locurile în aceste parking-uri vor fi atribuite pe bază de abonament anual, care costă 110 lei pe an pentru locurile din spaţii acoperite şi 60 de lei pe an pe terase.

Comenteaza