Două străzi de lângă Parcul Central se pregătesc de șantier

Două străzi de lângă Parcul Central se pregătesc de șantier

Primăria Cluj-Napoca a eliberat recent autorizaţia de modernizare a două străzi din centrul oraşului: Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc. Durata lucrărilor: 12 luni.

În decembrie 2020, primarul Emil Boc a anunțat că străzile Sindicatelor, Vasile Alecsandri, Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc vor fi modernizate, însă fără piste pentru biciclete. Investițiile pentru modernizarea celor patru străzi se vor ridica la 16 milioane de lei.

Pe aceste străzi se va reface stratul de uzură, trotuarele vor fi pavate cu plăci din piatră naturală, se va moderniza iluminatul public şi se va amplasa mobilier urban. Unde se va putea, se vor planta arbori. De asemenea, pe strada G. Coşbuc se vor monta rastele de bicicletă, iar pe Cardinal Iuliu Hossu, patru staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Va fi reabilitat şi părculeţul în care se află Monumentul Rezistenţei Anticomuniste şi se vor planta arbori. Pe străzile Sindicatelor și Vasile Alecsandri nu vor putea fi trasate benzi pentru biciclete, carosabilul fiind prea îngust, însă primarul a precizat că nici pe Iuliu Hossu nu va fi pistă velo, pentru că aceasta ar implica tăierea unor copaci din zona Parcului Central.

În ceea ce privește o bandă pentru biciclete pe strada George Coșbuc, aceasta va putea fi realizată "odată cu realizarea zonei Mărginașă – Fabrica de Bere și străpungerea cu Uzinei Electrice". Primarul a precizat și că se au în vedere sensuri unice pe Moților și Cardinal Iuliu Hossu.



Comenteaza