Dragnea la o întâlnire de taină la Cluj: Cluj Innovation City, concept inovativ de dezvoltare durabilă

Dragnea la o întâlnire de taină la Cluj: Cluj Innovation City, concept inovativ de dezvoltare durabilă
Vicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit astăzi la sediul Prefecturii Cluj, departe de ochii presei, cu reprezentanţi ai mediului academic, economicm politic şi administrativ din Cluj, pe tema proiectului Cluj Innovation City. Oficialul şi-a manifestat disponibilitatea pentru susţinerea proiectului.

De precizat că întâlnirea nu a avut un caracter public, majoritatea reprezentanţilor mass-media din Cluj aflându-se la aeroportul internaţional, pentru inaugurarea noii piste.

Conform reprezentanţilor Prefecturii, Cluj Innovation City este "un proiect integrat de dezvoltare durabilă regională", care "se doreşte a fi un pol al inovării şi cercetării în municipiul Cluj-Napoca şi în Zona Metropolitană Cluj, orientat înspre generarea de creştere economică sustenabilă, bazată pe tehnologii antreprenoriale cu valoare adăugată mare, precum şi înspre dezvoltarea comunităţii prin creşterea gradului de educaţie şi incluziune socială".

„Întâlnirea a avut drept scop promovarea acestui proiect-pilot al Regiunii Nord-Vest, în vederea obţinerii unui sprijin din partea Guvernului României, respectiv a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru includerea sa în Strategia Naţională şi Regională de Dezvoltare şi pentru alocarea de fonduri guvernamentale necesare concretizării acestuia", au specificat reprezentanţii Prefecturii clujene, într-un comunicat de presă.

Vicepremierul, totodată ministrul al Administraţiei şi Dezvoltării Naţionale, a menţionat că proiectul, iniţiat de Cluj IT Cluster este „un model de investiţie teritorială integată şi un concept inovativ de dezvoltare durabilă, cu impact atât la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest cât şi la nivel naţional".

„În calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a susţine şi promova proiectul clujean, oferindu-i credibilitate în competiţia europeană pentru obţinerea de fonduri structurale alocate pentru perioada de programare 2014-2020", se mai arată în comunicat.

 

Comenteaza