Video Foto Drumul de lângă podul peste Arieș din Turda, recent renovat, arată jalnic! Deputatul Băltărețu cere clarificări primăriei și CNAIR

Deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu susține că situația drumului și a podului este cauzată de un ping-pong între cele două instituții care își pasează responsabilitățile de la una la alta.

De la podul peste Arieș din Turda, reconstruit de CNAIR în 2021, încep două bucăți de drum, ambele în stare jalnică.

- spre Alba Iulia, sunt cei 164 m în administrarea Primăriei Turda, care, deși a promis, nu a reușit să-i repare, după mai bine de un an de la darea în folosință a podului.

- spre oraș, strada a fost asfaltată, dar deja asfaltul e deteriorat.

Tărăgănarea proiectelor de infrastructură e de mult o problemă cronică în Turda”, transmite deputatul Viorel Băltărețu.

Parlamentarul clujean explică, într-un filmuleț postat pe pagina sa de Facebook, că primăria Turda nu face nimic pentru a repara drumul, deoarece speră să fie preluat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lucru care nu se va întâmpla potrivit celor din urmă.

O situație asemănătoare a fost și cu podul de peste Arieș, predat de către primăria din Turda către CNAIR pentru reparații. Acum, CNAIR vrea să redea podul în administrare celor de la Turda, care se pare că nu își doresc acest lucru. 

Deputatul Băltărețu a trimis câte o solicitare celor două instituții prin care cere clarificări referitoare la situația de pe cele două bucăți de drum și ce urmează să se întâmple cu acestea.

Drumul de lângă podul peste Arieș din Turda, recent renovat, arată jalnic! Deputatul Băltărețu cere clarificări primăriei și CNAIR

Podul de peste Arieș a fost reparat și redeschis circulației la sfârșitul lunii decembrie 2021, cu o lună mai devreme decât teremnul inițial.

„Valoarea contractului a fost de 6.682.073,00 lei fără TVA. Perioada de garanție este de 3 ani”, transmiteau atunci cei de la CNAIR.

Circulația pe pod a fost închisă și deviată pentru executarea lucrărilor de reparații în luna martie a anului 2021.

Comenteaza