Drumul expres Tureni - A3 ar putea fi gata anul viitor

Drumul expres Tureni - A3 ar putea fi gata anul viitor

Drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Turda şi Autostrada Transilvania (A3) ar putea fi gata anul viitor, crede primarul Emil Boc.

Invitat la ZIUA LIVE, primarul spune că are sprijinul lui Lucian Bode pentru acest proiect important. ”Am reușit să obțin sprijinul ministrului transporturilor pentru conectarea la A3. Azi, dacă vrei să mergi de la Cluj-Napoca la București sau la Târgu-Mureș, trebuie să treci prin Turda, ceea ce e un calvar în privința traficului.

Am cerut și am obținut aprobarea ministrului pentru un un proiect care se poate foarte rapid și care anul viitor chiar ar putea fi gata. Astfel, de la Tureni, se pot face acei 5,4 km, un drum cu patru benzi care se conectează și se "înțeapă" direct în autostradă.

Adică mergi pe patru benzi, de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în 5 km te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău-Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc.

Primarul este optimist că acest proiect se poate realiza rapid. ”Am convenit cu ministrul că în trei luni se face studiul de fezabilitate, apoi se face licitație pentru proiectare și execuție, și apoi practic în nouă luni se pot face lucrările, astfel încât acest proiect să fie gata anul viitor”, a explicat primarul.

Comenteaza