Drumul Lombului, finalizat anul acesta!

Drumul Lombului, finalizat anul acesta!

Cei 16 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la drumul Lombului sunt cuprinse in bugetul local pentru anul 2021.

''Drumul din Lomb va fi in anul acesta finalizat, suntem in etapa expertizei, pentru ca firma care a castigat licitatia a intrat in insolventa. Am facut cam 70% din aceasta investitie. Vom avea gata expertiza pana la final de aprilie si apoi vom putea trece la urmatoarea etapa si anume reluarea licitatiei. Acest drum este prins in bugetul pentru 2021'', a declarat Dan Tarcea.

Lucrările la drumul cu patru benzi au început în 1 iulie 2015, dat terasamentul a început să cedeze la mai puţin de două luni de la startul lucrărilor. Una dintre firmele care lucra la consolidari, Kasdum GF Timișoara a intrat în insolvență. Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri.

Pe Dealul Lomb se află în construcţie viitorul „Silicon Valley” de Transilvania, un oraş al inovării în sănătate, educaţie şi IT, cum îl numesc autorităţile. Cu cele două centre ale sale – CREIC și TEAM, Cluj Innovation Park (asa cum este demunit oficial acest obiectiv) - ar trebui sa construiasca legături între startup-uri, creativi, freenalceri și corporații.

Comenteaza