DRUMUL SPRE ŞCOALĂ: Avram Iancu s-a asfaltat noaptea

DRUMUL SPRE ŞCOALĂ: Avram Iancu s-a asfaltat noaptea
Strada Avram Iancu, o arteră ale cărei lucrări de reabilitare ar fi trebuit finalizate de două săptămâni, a fost asfaltată duminică noaptea, în mare grabă.

Parte a proiectului pe fonduri europene "Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric", modernizarea arterei de circulaţie trebuia finalizată până în 30 august.

A fost însă asfaltată pe repede înainte duminică noaptea, la insistenţele primarului, care a venit pe şantier. Luni dimineaţa, când Boc a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai, unde studiază fiica sa cea mică, strada era ca în palmă. Doar un camion de la societatea Electrica bloca o bandă, dar şoferul a fost zorit să plece.

Şoferii au circulat cu prudenţă, pentru că erau obişnuiţi cu drumul rău din zonă. S-a terminat, însă, doar carosabilul şi o parte din trotuare, iar până la încheierea proiectului e drum lung. "Se poate circula, mai rămâne de lucrat la trotuare", a spus primarul.

Lucrările sunt realizate de Viarom Construct, companie care a câştigat licitaţia organizată cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

În proiectul pe fonduri europene cunoscut ca "Oraşul Comoară" sunt cuprinse alte trei artere din centru: Memorandumului, I. C. Brătianu şi Moţilor. Lucrările pe Memorandumului au fost finalizate în vară, iar pe I. C. Brătianu în primăvară, în timp ce pe Moţilor ele sunt în plină desfăşurare.  

Comenteaza