Drumurile din județ, afectate de polei. Ce măsuri au luat autoritățile

Drumurile din județ, afectate de polei. Ce măsuri au luat autoritățile
În ciuda ninsorilor abundente și a temperaturilor scăzute din ultimele 12 ore la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, iar circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă.

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile mai multe sectoare de drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, iar grosimea stratului de zăpadă depăşeşte în unele zone 20-30 de centimetri.

Luni dimineața, în jurul orei 09:00, autoritățile acționau cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, în zonele de munte, dar și pentru împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea poleiului. Totodată, se acţiona pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 56 de sectoare de drumuri judeţene, fiind folosită o cantitate totală de 900 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Pe 27 de sectoare a intervenit SC Napoca Construcţii SA, cu 11 utilaje, în timp ce SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA s-a ocupat de 29 de sectoare, cu 25 de utilaje. 

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA pe lotul 2 de drumuri judeţene, zona Turda, şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA pe lotul 1, zona Huedin-Gilău, şi lotul 3, zona Gherla-Dej.

Comenteaza