După 40 de ani, Primăria consolidează zidurile de pe Dragalina VIDEO

După 40 de ani, Primăria consolidează zidurile de pe Dragalina VIDEO
Primăria Cluj-Napoca va cheltui 300.000 de lei pentru consolidarea zidurilor de sprijin de pe strada Dragalina. Alocare a fost aprobată astăzi de Consiliul Local. Locatarii din zonă se confruntă de zeci de ani cu alunecăriler de teren de pe dealul Cetăţuii. Ultimele lucrări de consolidare s-au efectuat în 1970.

Zidul de pe strada Dragalina este un pericol pentru trecători. Situaţia s-a agravat an de an având în vedere că nu s-au mai făcut lucrări de consolidare ale dealului Cetăţuii.

Zidurile de sprijin de pe strada Dragalina, de pe partea cu dealul Cetăţuii, sunt într-o stare avasată de degradare şi s-au crăpat în urma alunecărilor de teren din ultimii ani. Locatarii spun că au sesizat de nenumăate ori primăria.

Primăria a comandat la o firmă speializată un proiect de consolidare a zidurilor de sprijin. Potrivit proiectului, zidurile actuale vor fi înlocuie în totalitate cu un alt sistem de sprijin. Valoarea totală a investiţiei ajunge la 300.000 de lei. "Zona Dragalina e dificilă", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. "Aici au loc alunecări de teren, şi pentru a preveni astfel de incidente Primăria a propus Consiliului Local alocarea unei sume pentru stabilizarea versantului".

Acestă lucrare pregăteşte refacerea întregii zone a Cetăţuii, pentru care urmează să fie realizat inclusiv un studiu arhitectural.

Comenteaza