Foto După ce a concediat Kiat, CJ a început asfaltarea pe DJ 150 Mociu – Frata – Viișoara

După ce a concediat Kiat, CJ a început asfaltarea pe DJ 150 Mociu – Frata – Viișoara
După ce a concediat Kiat, CJ a început asfaltarea pe DJ 150 Mociu – Frata – Viișoara
asfaltare Mociu – Frata – Viișoara
asfaltare Mociu – Frata – Viișoara
asfaltare Mociu – Frata – Viișoara
A început asfaltarea pe DJ 150 Mociu – Frata – Viișoara

Lucrările de întreținere recent demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 150 Mociu – Frata – Viișoara au intrat într-o nouă fază, cea de așternere a covorului asfaltic.

După ce, în prealabil, au fost executate lucrări constând în plombări, burdușiri și alte lucrări pregătitoare, a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de un kilometru, pe ambele sensuri de circulație, precum și un sector de cca. 1,5 km pe un sens, urmând ca în cursul zilei de azi să fie asfaltată această porțiune și pe celălalt sens. Lucrările de asfaltare se derulează de la joncțiunea cu drumul național DN 16 (km 40+300), pe direcția Frata, transmite Consiliul Județean Cluj.

Potrivit sursei citate, în această etapă se asfaltează un sector în lungime de 7,5 kilometri, după finalizarea acestuia urmând să fie asfaltat un alt sector de drum, în lungime de 5,5 kilometri, inclusiv pe raza localității Frata.

În ansamblu, lucrările de întreținere derulate de Consiliul Județean pe acest drum județean vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300. Operațiunile constau în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea şi curăţarea podeţelor, şanţurilor şi a rigolelor, cosiri și tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare și așternere de covor asfaltic.

Consiliul Județean Cluj a scos Kiat de pe drum

Lucrările de întreținere a acestui drum județean au fost demarate în contextul în care, în data de 14 august, Consiliul Județean Cluj a înaintat notificarea de reziliere a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare încheiat cu Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL. Astfel, lucrările de întreținere au scopul de a asigura o circulație normală, în condiții de siguranță, urmând ca, în ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, să fie organizată o nouă licitație a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor.

Decizia Consiliului Județean de reziliere a contractului a fost determinată de neîndeplinirea, culpabilă, de către asocierea câștigătoare, a obligațiilor asumate prin contract. Astfel, printre aspectele invocate de Consiliul Județean s-au numărat neîndeplinirea culpabilă a obligațiilor asumate, întârzierea nejustificată a reluării execuției lucrărilor, nerespectarea Proiectului Tehnic, neprezentarea listelor de cantități în concordanță cu Proiectul Tehnic, nerezolvarea neconformităților și faptul că executantul și proiectantul nu au înțeles să acționeze în vederea remedierii deficiențelor menționate în repetate rânduri. În același timp, progresul fizic și financiar al contractului referitor la acest drum, la data de 13.08.2019, era de doar 0,2 % iar lucrările executate în cursul anului 2019 nu au respectat, în totalitate, Proiectul Tehnic aprobat. Totodată, forul administrativ județean a constatat lipsa utilajelor, echipamentelor, materialelor și personalului necesare execuției lucrărilor concomitent cu faptul că, nici până la data transmiterii notificării de reziliere, executantul nu înaintase graficul de execuție a lucrărilor în conformitate cu cerințele contractului.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la finalul lunii iulie, că a dat notificare de reziliere a contractului cu Kiat Group Construct, pentru modernizarea a două drumuri județene.

"Am trimis notificare de reziliere pentru firma Kiat pentru Viișoara – Frata – Mociu și am dat ordin pentru firma de întreținere perioadică și au început deja lucrările pentru plombare și covor asfaltic. Am trimis notificare de reziliere pentru Mărișel, tot pentru Kiat, și acolo vom intra, tot cu firma de întreținere, să finalizăm ce a rămas și să terminăm la poduri. Dacă nu se mișcă în regim de urgență, pentru Băișoara a mai rămas o bucată de 3 kilometri, plus partea de podețe, vom rezilia contractul și acolo cu Kiat și vom intra în toamna aceasta cu întreținere", a spus Alin Tișe.

Comenteaza