Foto După ce a înființat Alianța Vestului, Emil Boc a tras o fugă până în Austria

După ce sâmbătă a fost la Timișoara, unde și-a pus semnătura pe documentul de temelie al „Alianţei Vestului”, alături de Nicolae Robu, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan, primarul Clujului s-a aflat luni în orășelul austriac Klosterneuburg, într-o companie "selectă".

Emil Boc a participat, luni, la reuniunea Comitetului European al Regiunilor, organizată de Grupul Partidului Popular European la Klosterneuburg, în Austria.

Primarul a fost însoțit, printre alții, de șeful său pe linie de partid, europarlamentarul Daniel Buda (președintele PNL Cluj), de liderul PNL Ludovic Orban, de președintele PNL București, și de europarlamentarul Cristian Bușoi, secretar general al PNL.

Potrivit eurodeputatului Daniel Buda, dezbaterea a adus în centrul atenției importanța unei Europe mai aproape de cetățeni, care să asigure bunăstare și să protejeze drepturile cetățenilor.

"Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie să consolidăm o Europă sigură și prosperă. În contextul mișcărilor extremiste și a populismului în creștere, trebuie să demonstrăm că luptăm pentru o Europă puternică și unită care este de fapt o asigurare de viață pentru toate statele sale membre. Dialogul cu cetățenii este esențial pentru a răspunde nevoilor și pentru a identifica cele mai bune soluții la marile provocări curente. Avem obligația de a-i ajuta pe cetățeni să își rezolve problemele comunității și să evităm să mai fie asmuțiți unii împotriva altora. Minciunile, naționalismul, extremismul nu pot rezolva probleme complexe. Se poate câștiga o campanie cu astfel de abordări, dar nu poți câștiga „viitorul Europei“. Consolidarea Europei și asigurarea unui viitor prosper și sigur se întemeiază pe o bună colaborare și cooperare între autoritățile locale, regionale și naționale. Împreună suntem mai puternici și putem oferi generațiilor actuale și următoare o Europă modernă, sigură și dezvoltată", a precizat Daniel Buda.

CITEȘTE ȘI: Alianța Vestului devine oficială! Cluj, Timișoara, Oradea și Arad vor să se „separe” de București. Primul obiectiv: autostrăzi

Comenteaza