News alert Foto După clădiri, urmează terenurile neîngrijite din Cluj-Napoca. Supraimpozitare de până la 500% din 2021

După clădiri, urmează terenurile neîngrijite din Cluj-Napoca. Supraimpozitare de până la 500% din 2021

Începând cu anul 2021, proprietarii de terenuri neîngrijite, aflate în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, vor fi supraimpozitaţi cu până la 500%, pe modelul aplicat de câţiva ani clădirilor din oraş. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în vederea aplicării prevederilor art. 489 alin. (5)-(8) din Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și ale pct. 168 din Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015, privind Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016 și a formularelor tipizate pentru aplicarea acestuia, în vederea supunerii acestuia dezbaterilor publice.

Prin terenuri neîngrijite se înţelege ca fiind cele în stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite, insalubre, curţi neîngrijite, împrejurimi nereparate şi neîntreţinute. Sunt scutite de la această plata terenurile pentru care proprietarii deţin autorizaţii de construire/demolare valabile şi au anunţat la ISC începerea lucrărilor. În funcţie de un punctat, stabilit prin HCL, terenurile neîngrijite pot fi supraimpozitate cu o valoare între 200 şi 500%, astfel:

După clădiri, urmează terenurile neîngrijite din Cluj-Napoca. Supraimpozitare de până la 500% din 2021

Mai multe detalii, AICI!

Etapa consultării publice are loc în perioada 10-25 noiembrie 2020. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Câte imobile au fost refațadizate în Cluj

Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite dă roade la Cluj-Napoca. Un număr de 454 de imobile au fost reabilitate până în prezent în centrul istoric al oraşului.  Din cele 454 de imobile, 52 au fost refațadizate în cursul anului 2019, iar "orașul este împânzit de schele", confom șefului Poliției Locale, Marcel Bonțidean. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că programul de supraimpozitare cu 500% a clădirilor degradate va continua şi în anii următori, iar aria de influenţă va fi extinsă şi spre cartierele oraşului. 

Comenteaza