După multe licitaţii ratate şi o contestaţie în instanţă, începe reabilitarea Castelului Banffy

După multe licitaţii ratate şi o contestaţie în instanţă, începe reabilitarea Castelului Banffy

Consiliul Județean (CJ) Cluj a desemnat, în urma soluționării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestațiilor formulate, câștigătorul licitației privind execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului monument din localitatea clujeană Răscruci.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

 „Vestea bună pe care o dăm clujenilor e că începe restaurarea acestei veritabile perle arhitectonice, un castel de o valoare culturală și istorică inestimabilă pe care îl avem în proprietate. Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic și al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În cuantum de 27,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, lucrările de restaurare și conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuție și vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere. Din totalul investiției, 19,5 milioane de lei reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

CJ Cluj urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului în centru cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. Va fi, astfel, amenajat un centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza