După patru licitații anulate într-un an, primăria reanalizează condițiile de concesionare a terenului pentru Filarmonică

După patru licitații anulate într-un an, primăria reanalizează condițiile de concesionare a terenului pentru Filarmonică

Niciun investitor nu este interesat să ridice un hotel de 4* sau o clădire de birouri pe terenul de 2.000 mp de pe Bd. 21 decembrie nr. 106 pe care municipalitatea îl oferă prin concesiune pe 40 de ani.

Este concesiunea prin care primăria clujeană spera să obțină prin taxa de redevență fondurile necesare pentru ridicarea Centrului Cultural Transilvania, care trebuie să includă un sediu pentru Filarmonica Transilvania, dar și pentru Academia de Muzică Gheorghe Dima (AMGD), un proiect despre care se vorbește de mai bine de 10 ani.

Primăria Cluj-Napoca a anulat, pentru a patra oară doar în acest an, licitația organizată pentru acest proiect deoarece nu a fost depusă nici măcar o ofertă.

”Vom merge tot pe licitație, dar vom reanaliza unele aspecte de acolo și vom solicita câteva clarificări firmei care a realizat studiul de oportunitate. Să vedem motivele pentru care a nu a venit nimeni la licitație. Ceva nu e atractiv, nu știu, numărul de ani sau ce anume, pentru că nu avem niciun fel de solicitare din partea vreunei firme, care să spună hai să discutăm despre A, B sau C.

Vom solicita o reevaluare să vedem care sunt condițiile, deja sunt patru licitații încheiate în acest an fără nicio ofertă. Legea ne permite să procedăm și altfel, dar vrem să revedem condițiile, să le refacem dacă e cazul și să mergem tot pe varianta licitației”a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, viceprimarul Dan Tarcea.

Condițiile din actualul caiet de sarcini se pare că nu sunt suficient de atractive pentru potențialii investitori. Astfel,  ofertanții puteau opta fie pentru o investiție cu destinația hotel de minimum 200 camere, clasificare turistică 4*, fie pentru clădire de birouri și servicii conexe, minimum clasa A. Valoarea totală estimată a investiţiei este între 349 de milioane și 1,4 miliarde de lei.  

În vecinătatea hotelului sau a clădirii de birouri municipalitatea ar vrea să ridice din banii de redevență pe care i-ar obține sediul pentru Filarmonică și AMGD, investiție estimată la 50 de milioane de euro. Aceasta în condițiile în care, nici Filarmonica, nici AMGD nu mai au de ani buni sedii proprii de funcționare.

Suprafaţa terenului pentru întregul ansamblu este de 13.923 mp, din care 2.200 mp se concesionează pentru clădirea de birouri sau hotel. Până la realizarea acestui proiect, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie, aflat în proprietatea municipalităţii, funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri. Aceasta se află în zona tarifară II. 

Comenteaza