După patru licitații anulate, primăria crește valoarea contractului pentru strada Tipografiei

După patru licitații anulate, primăria crește valoarea contractului pentru strada Tipografiei

Municipalitatea actualizează indicatorii tehnico-economici pentru modernizareaa tronsonului 2 al străzii Tipografiei, după ce anul trecut nicio firmă nu a fost interesată să participe la cele patru licitații organizate de primărie.

Consilierii locali vor dezbate la ședința din 17 februarie un proiect în acest sens. Astfel, devizul general al lucrărilor va crește la circa 1,9 milioane de lei, față de 1,5 milioane de lei, sumă aprobată printr-o hotărâre de consiliu în urmă cu peste doi ani.

Lucrarea se referă la tronsonul cuprins între străzile David Ferenc și Joliot Curie. Inițial tronsonul urma să fie refăcut ca parte a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, dar în 2019, a fost inclus în alt proiect finanțat din fonduri europene, alături de celalalte tronsoane ale străzii Tipografiei și străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC de pe Cuza Vodă .

”Ținând cont de faptul că între momentul determinării valorii estimate a achiziției și data efectuării achiziției există un interval de timp semnificativ în care au fost înregistrate creșteri de prețuri de piață, inclusiv cu creșterea forței de muncă la producătorii și furnizorii de materiale de construcții, coroborat cu faptul că nu au fost depuse oferte la licitația de lucrări, documentația și indicatorii tehnico-economici necesită a fi modificate pentru actualizarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat valoarea estimată a contractului. De asemenea, datorită faptului că este o lucrare de mici dimensiuni, complicată din punct de vedere al execuției lucrărilor, executantul are nevoie să coopteze în echipa sa specialiști atestați care implică costuri ridicate”, se arată în referatul de specialitate, care motivează creșterea cu circa 400.000 de lei a valorii estimată a lucrărilor.

Comenteaza