E gata proiectul tehnic! Varianta Floreşti - Cluj începe cu un sens giratoriu şi se încheie cu o intersecţie „evazată"

E gata proiectul tehnic! Varianta Floreşti - Cluj începe cu un sens giratoriu şi se încheie cu o intersecţie „evazată
Primăria Floreşti a primit proiectul pentru centura de sud a comunei, care va lega zona Tăuţi de Cluj-Napoca, prin Făget.

Floreştenii îşi plâng de milă în fiecare dimineaţă, atunci când trebuie să meargă la muncă în Cluj pe DN1. Ambuteiajele care se creează între 7 şi 9 îl pot face să urle de ciudă chiar şi pe cel mai răbdător călugăr budhist.

Primăria s-a străduit să vină cu o alternativă: mai întâi a realizat o variantă peste Someş, conectată la strada Donath, însă nu au fost bani suficienţi pentru asfaltarea drumului. A doua soluţie este mult mai serioasă: o centură de sud a comunei, care se „înfige" în strada Sfântul Ioan. Vineri a sosit proiectul tehnic, de la SC Luca Way Bucureşti, şi lucrurile intră în linie dreaptă.

129.997
lei fără TVA a costat proiectul tehnic realizat de firma SC Luca Way SRL

„Am studiat proiectul segment cu segment. Este o lucrare faină", şi-a arătat mulţumirea primarul Horia Şulea. Acesta a explicat că varianta va porni de pe strada Tăuţiului, unde se va construi un sens giratoriu, va mai avea un asemenea sens când drumul va întâlni strada Valea Gârbăului şi se va încheia cu o intersecţie „avazată", în formă de trapez, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj ar urma să aibă 4,3 km, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Va avea câte o bandă pe sens, plus trotuare.

7
milioane de euro este costul estimativ pentru această lucrare, bani care ar urma să fie plătiţi din bugetul comunei Floreşti

Costul final al lucrării urmează să fie dat după ce se va stabili licita partea de construcţie şi se vor finaliza exproprierile. „Sunt puţine proprietăţi de expropriat, 15 sau 16 bucăţele. Dacă vrem să facem sensul giratoriu în Tăuţi, va trebui să şi demolăm o casă, dar nu vreau să ne grăbim să panicăm oamenii. Oricum, ei vor fi suficient de bine despăgubiţi", a mai afirmat primarul.

Primăria Cluj participă şi ea la proiect, dar cu numai 80 de metri din teritoriul intravilan. Edilii municipiului au promis că vor reasfalta strada Sfântul Ioan.

DECLARAŢIE
„Dacă se întâmplă ceva pe DN între Cluj şi Floreşti, practic circulaţia spre Oradea şi Cluj este blocată. Cred că este un obiectiv de interes naţional să existe şi o altă şosea pe care să poată fi deviat traficul dacă este nevoie. Poate după ce începem lucrările vor veni şi alţii alături de noi"
Horea Şulea, primarul Floreştiului

 

Comenteaza