Echipamentele pentru staţiile de transfer din SMID, recepţionate

Echipamentele pentru staţiile de transfer din SMID, recepţionate

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Cluj, prin Consiliul Judeţean Cluj, în  calitate de beneficiar al proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj”, cod SMIS 2014+ 101692, a recepţionat echipamentele necesare pentru operarea staţiilor de transfer din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj. În urma derulării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică, au fost furnizate 55 de echipamente a căror valoare este de 11.760.000,00 lei fără TVA.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru funcționarea celor 3 stații de transfer amplasate în municipiul Gherla, orașul Huedin şi comuna Mihai Viteazu, au fost achiziționate următoarele echipamente:  

-          14 bucăţi Camioane tip 8x4 cu norma de poluare Euro 6, distribuite astfel:

-          2 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;

-          4 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;

-          8 buc. pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu;

-          19 bucăți Prescontainere cu o capacitate de 24 m3, distribuite astfel:

-          6 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;

-          13 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;

-          1 bucată Presă statică pentru Stația de Transfer Mihai Viteazu cu o capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone/h;

-          21 bucăți Containere simple cu o capacitate de 30 m3  pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu compatibile cu Presa statică.

Toate cele 3 stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deşeuri umede şi uscate. Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi    diferită față de celelalte două, întrucât va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare.

În acest context, reamintim faptul că echipamentele pentru operarea staţiilor de transfer au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, al cărui obiectiv general este acela de a continua dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în vederea eliminării problemelor de mediu și a celor operaționale asociate generării și managementului deșeurilor în județul Cluj, în vederea conformării cu prevederile europene şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu.

Totodată, reiterăm principalele rezultate așteptate în urma implementării proiectului: 

·         Dotarea stațiilor de transfer cu echipamente;

·         Construirea drumurilor de acces la stațiile de transfer deșeuri;

·         Construirea unei Stații de sortare a deșeurilor în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID);

Construirea unei Stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor în incinta CMID;

Construirea drumului de acces la CMID;

Închiderea și ecologizarea celor 6 depozite de deșeuri urbane neconforme din județul Cluj, respectiv a depozitelor de deșeuri de la Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Huedin, Pata Rât și Turda.
Valoarea totală a proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj” este de 306.760.085,37 lei iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 100.984.827,10 lei. Data începerii proiectului: 01.01.2016 Data finalizării proiectului: 31.12.2022. Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza