Ecocentrul din Florești, închis temporar. Primarul își mai dorește unul în comună

Ecocentrul din Florești, închis temporar. Primarul își mai dorește unul în comună
| Foto: ecoteca.ro

Ecocentrul din Florești a fost închis temporar până la obținerea avizelor necesare funcționării, a anunțat primarul comunei, Bogdan Pivariu.

Pivariu a dat asigurări că își dorește ca activitatea Ecocentrului să se reia cât mai repede și mai vrea să deschidă unul în comuna Florești.

Ecocentrul din Florești a fost închis temporar, până la obținerea tuturor avizelor pentru a putea să fie redeschis și să funcționeze conform prevederilor legale în vigoare.
Vă asigur că voi supraveghea aceste proceduri pentru ca activitatea Ecocentrului să fie reluată în cel mai scurt timp.
Am solicitat colaboratorilor mei identificarea unei locații suplimentare, pentru că doresc deschiderea unui al doilea centru de acest fel în comuna Florești”, a transmis Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.

„Īn contextul legislaţiei naţionale şi europeane, Romānia trebuie să dovedească devierea fluxurilor de deşeuri biodegradabile de la depozitarea in gropi de gunoi, prin adoptarea de soluții de tratare alternativă şi reciclare. 

Compostarea deşeurilor de gradină şi a resturilor alimentare este una dintre cele mai bune, mai simple si mai ieftine modalităţi de recuperare a deşeurilor biodegradabile transformându-le în materii organice bogate īn nutrienţi, care ajută să crească plantele fără probleme, cu mai puţină apă, īngrăşăminte sau pesticide”, potrivit apmbt-old.anpm.ro.

Principalele categorii de deșeuri care pot fi compostate sunt: deșeurile provenite din grădini și parcuri, fracția biodegradabilă din deșeurile menajere și asimilabile (resturi de fructe și legume, coji de ouă și alte resturi alimentare), deșeurile provenite din piețe și complexe alimentare.

Comenteaza