Edilul demolator vrea locuinţe ANL pe terenul evacuat

Edilul demolator vrea locuinţe ANL pe terenul evacuat
Casa Mariei Hapău a fost demolată în baza unui contract pe care ea nu l-a semnat. Primarul comunei Mihai Viteazul, Ioan Zeng, susţine, însă, că avea tot dreptul să distrugă acest imobil.

El spune că Hapău ar fi minţit când a spus că i-a vorbit urât şi că, probabil, l-a confundat cu viceprimarul Gligor Sasu, pentru că lui nu i s-a adresat decât de vreo două ori. Legat de acţiunea de demolare, Zeng a precizat că nu a încălcat legea. Instanţa a dat dispoziţie ca primăria să semneze un contract de închiriere în formă scrisă cu Hapău, pentru imobilul din satul Corneşti, dar primarul a interpretat diferit recomandarea. „Aici scrie că trebuie să încheiem contract, însă nu se spune pe ce perioadă şi se mai precizează că pârâtul nu este obstrucţionat în dreptul său de a face demersuri de desfiinţare a construcţiei atât timp cât o face cu respectarea drepturilor legale. Iar eu am respectat legea, nu am demolat de capul meu. Am încheiat contract cu Hapău pe cinci zile, apoi i-am trimis notificarea scrisă, am reînnoit ordinul de demolare şi l-am pus în executare", a povestit primarul.

Totuşi, Hapău nu a semnat acel contract cu primăria şi nu înţelege cum a putut fi pusă pe seama ei o astfel de înţelegere. „Tocmai am făcut şi eu plângere la poliţia judeţeană. Vreau să aflu ce poliţişti au fost de faţă şi cum a fost posibil ca ei să încuviinţeze demolarea, de vreme ce eu n-am fost prezentă, nu fusesem informată şi nici nu am semnat vreun nou contract de închiriere. Şi mi-au mai şi dat foc la lucruri", a spus Hapău. Primarul susţine că aceasta minte, lucrurile ei fiind închise într-o clădire învecinată: „Nu a dat nimeni foc. Oricum, erau nişte lucruri de nimic. Le-am pus sub cheie în clădirea vecină (vechea grădiniţă)". În opinia lui Zeng toate afirmaţiile acesteia ar fi false, iar femeia şi familia ei ar fi făcut probleme comunităţii. „De ce nu v-a spus cum se băteau copiii ei, cum fetele au plecat cine ştie pe unde şi au lăsat copilul în iarbă. Au ţinut-o numai cu bătăi şi scandaluri. Doamna asta nu mai putea locui acolo pentru că nu mai avea dreptul. Acea casă nu era o locuinţă socială. A fost o bucătărie a CAP transformată în locuinţă provizorie fiind oferită, în 1994, acestei familii.

Consiliul Local a decis să păstreze contractul de chirie până la moartea mamei femeii pentru că aceasta era bătrână, dar din 2009 contractul nu a mai fost prelungit, iar Maria Hapău a refuzat să plece. De atunci îmi creează numai probleme. M-a făcut hoţ şi bandit, am ajuns în proces pentru că m-a calomniat. Am câştigat procesul. Acum este bine că nu mai are casa, am scăpat de obiectul pentru care se zbătea. Oricum, casa era extrem de deteriorată, ea nici nu mai stătea acolo de fapt", a spus Zeng. Hapău susţine că stătea mai puţin în casă pentru că în 2011 primăria a mai făcut o tentativă de demolare. „Au intrat cu cupa în casă să mă demoleze în plină iarnă. Am chemat şi poliţia. Ne-am mutat care pe unde am putut. Oamenii aştia au vrut terenul şi din acest motiv numai necazuri mi-au făcut. În 2009 mi-au tăiat curentul. În 2010 a murit mama, fiind accidentată pe trecerea de pietoni. Am aflat între timp că terenul de sub casă fusese concesionat fără ca eu să fiu anunţată. Apoi, am aflat că primăria a aprobat ca această concesiune să fie vândută prietenului celui care mi-a omorât mama", a povestit Hapău.

„Nu ştiu cum poate să insinueze că eu aş avea vreo legătură. Eu am făcut numai bine pentru această comunitate. Am fost desemnat cel mai bun primar, nu pot accept să fiu denigrat în felul acesta. Şeful de post s-a spus că ar fi muşamalizat cazul şi că a fost dat afară, dar el a ieşit la pensie. A fost un accident, nu este nimeni vinovat, iar eu nici nu îi cunosc pe acei oameni. Terenul a fost concesionat, dar atunci nu eram eu la primărie", a răspuns Zeng. El a dmis că vânzarea s-a făcut în mandatul său şi spune că la mijloc sunt raţiuni de dezvoltare. „Pe acel teren ar urma să se facă investiţii. Se va demola şi grădiniţa din vecinătate. Vrem să facem locuinţe ANL, să le oferim tinerilor", a explicat primarul.

Comenteaza