News alert Video Şedință tensionată la CJ Cluj. Tișe s-ar putea alege cu o plângere penală

Şedință tensionată la CJ Cluj. Tișe s-ar putea alege cu o plângere penală

După ce prima încercare de schimbare a membrilor Consiliului Administrativ (CA) al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj a eșuat, proiectul de hotărâre a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței forului judeţean din 29 februarie 2019, cu mai multe modificări. Proiectul a fost aprobat, în ciuda împotrivirii consilierilor PSD.

Proiectul de hotărâre prin care administrația aeroportului se mărește cu patru membrii a fost aprobat, joi, de consilierii județeni, cu toate că situația din ședința anterioară s-a repetat. De această dată, nici comisia pentru buget-finanțe și nici comisia pentru patrimoniu nu au întrunit cvorumul necesar pentru emiterea unui aviz (pozitiv sau negativ) referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea componenței CA de la aeroportul Cluj. 

De această dată, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a hotărât să supună la vot proiectul, în lipsa celor două avize de la comisiile de specialitate. Decizia sa a fost contestată atât de consilierii PSD, cât și de un coleg de partid care s-a opus proiectului și în ianuarie, în persoana lui Viorel Secară. Proiectul a fost aprobat cu 23 de voturi "pentru", 1 vot "împortivă", în timp ce 11 consilieri nu au votat.

Vladimir Mătușan, consilier județean PSD, a contestat decizia președintelui CJ de a supune proiectul la vot în lipsa avizelor de la cele două comisii, amenințându-l pe Alin TIșe cu plângere penală pentru abuz în serviciu.

În proiectul de la punctul 30 de pe ordinea de zi a ședinței de joi, referatul precizează că toți cei trei administratori existenți în CA al aeroportului Cluj își vor păstra funcțiile, însă alți patru administratori vor fi numiți în funcție: Alina Mirela Petre, Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu, Daniel Perşu. Astfel, CA este format acum din șapte administratori.

Noii membrii ai Consiliului Administrativ al Aeroportului Cluj

Alina Mirela Petre - director în Direcția pentru Administrarea Participațiilor Statului în MFP, fost inspector antifraudă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Reprezintă ministerul în CA al AIAIC în urma deciziei ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici.

Daniel Perșu - comandor în rezervă, pilot militar pe avioane supersonice şi pe elicoptere, fost comandant al Escadrilei 712 Aviație Vânătoare de la Baza Aeriană Câmpia Turzii, fost șef al Secției Securitate Zbor din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene Române. Între 2008 și 2015 a condus Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca. Reprezintă CJ în CA al AIAC.

Diana Angelica Rădulescu - avocat în Baroul București

Valentin Grigoriu - fost director al Aeroportului Băneasa

Comenteaza