Efectul impozitului majorat cu 500%: 535 de imobile din centru, refațadizate

Efectul impozitului majorat cu 500%: 535 de imobile din centru, refațadizate

Primăria îi pune la plată suplimentară și  în 2020 pe proprietarii de clădiri degradate din centru. Aceștia vor fi plăti un impozit majorat cu 500%.

35 de proiecte care au ca obiect supraimpozitarea cu 500% a unor apartamente din mai multe clădiri din centru se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) din 19 decembrie. Unele dintre clădirile vizate sunt chiar în "buricul târgului", cum este cazul unor apartamente din Piața Unirii nr. 11, 13 și 31 sau pe Bd. Eroilor nr. 4.

”În urma politicii publice stabilite de Primăria și CL Cluj-Napoca, a activității desfășurate de către polițiștii locali și a întâlnirilor organizate de municipalitate cu proprietarii imobilelor din zona vizată, au fost refațadizate 535 de imobile, iar 88 de imobile sunt în curs de reabilitare.

Acest program de impozitare cu 500% a clădirilor degradate va continua, impactul concret asupra zonelor unde s-a intervenit fiind vizibil pentru întreaga comunitate”, a spus primarul Emil Boc. Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite este în vigoare la Cluj-Napoca din 2016.

Comenteaza