Emil Boc a anunţat când ar putea fi gata strada Moţilor. Cum vrea edilul să cheltuie cât mai mulţi bani europeni

Emil Boc a anunţat când ar putea fi gata strada Moţilor. Cum vrea edilul să cheltuie cât mai mulţi bani europeni
Prezent luni dimineaţă la REALITATEA FM Cluj, primarul Emil Boc a vorbit despre principalele lucrări de infrastructură derulate de municipalitate.

Una dintre arterele care au dat mari bătăi de cap şoferilor şi pietonilor în ultima perioadă a fost strada Moţilor, pe care primăria o reabilitează din bani europeni.

Erau două lucrări programate pe Moţilor în acest week-end , înlocuirea stâlpilor vechi de la Electrica, inclusiv pe partea dreaptă, pe stânga s-au înlocuit toţi, iar pe dreapta două treimi au fost schimbaţi. Ne-am propus să asfaltăm în acest week-end pe două benzi de la primărie până la strada Mărginaşă. Porţiunea este asfaltată pe două benzi până la str. Eminescu, trebuia să ajungem pe două benzi până la strada Mărginaşă, dar din cauza ploii nu a fost posibil acest lucru", a declarat Boc.

Edilul a dat câteva repere despre când ar putea fi gata str. Moţilor. „În această săptămână, în funcţie de vreme, cel mai probabil mâine seara, se va turna tronsonul până la Mărginaşă, şi spre sfârşitul săptămânii, celelalte două benzi care rămân de asfaltat de la primărie până la str. Mărginaşă. Deja iluminatul a fost trecut pe stâlpii nou montaţi şi arată bine, se lucrează la pavaj, la guri de canal, la centurile pentru arbori pe Moţilor şi acolo lucrările vor mai continua şi vor arăta lucrurile exact aşa cum arată acum pe strada Avram Iancu", a explicat primarul.

Boc a răspuns celor care se întreabă ce se va întâmpla cu proiectele de infrastructură pe bani europeni începute şi care nu vor fi terminate până la sfârşitul anului, termenul limită de accesare a fondurilor europene din acest exerciţiu financiar.

Am început proiecte europene, chiar şi în luna septembrie, chiar şi în luna august, când s-au finalizat licitaţiile, ştiind că nu se pot termina până în 31 decembrie 2015. Dar până în 31 decembrie putem cheltui nişte bănuţi europeni, fie ei mai mulţi sau mai puţini, dar aceia nu se vor cheltui din banii noştri anul viitor.

Drumul din Făget e un proiect pe care l-am luat din lista de rezervă şi am solicitat să ni-l pună la minister; am făcut toate eforturile pentru a ni-l aproba. Am început în septembrie lucrările, vom cheltui şi aici milioane de euro din banii europeni, vor mai rămâne probabil şi unele cheltuieli care vor trebui făcute mai departe, pentru că termenul de realizare este de opt luni, dar vor face cât mai mult cu putinţă.

La fel este drumul Lombului, care-l facem pentru accesul în ceea ce va însemna Cluj Innovation City. Încercăm să cheltuim cât mai mult din bani europeni, restul o să facem după 1 ianuarie 2015 din banii noştri", a afirmat primarul. El a mai spus că oricum aceste proiecte ar fi trebuit făcute în viitorul apropiat şi este bine că măcar o parte din ele va fi finanţată din bani europeni.

Comenteaza