Emil Boc aminteşte din nou de transportul public gratuit pentru cetățeni în zilele de vineri

Emil Boc aminteşte din nou de transportul public gratuit pentru cetățeni în zilele de vineri
| Foto: Playtech.ro

La Cluj-Napoca s-a promis începând cu luna aprilie transport public gratuit pentru cetățeni în zilele de vineri. Deocamdată a rămas doar în pregătire acest proiect de hotărâre de Consiliu Local care să reglementeze legislativ programul național „Vinerea Verde”. 

Primarul Emil Boc a avut ieri o intervenție în cadrul ceremoniei de reînnoire a pactului internațional al primarilor europeni pentru climă și energie, moment în care a amintit din nou despre planul municipalităţii de a oferi cetăţenilor transport public gratuit în toate zilele de vineri. "Am participat astăzi, în calitate de ambasador pentru România, la ceremonia de reînnoire a pactului internațional al primarilor europeni pentru climă și energie.

La Cluj-Napoca avem în pregătire un proiect de hotărâre de Consiliu Local (CL) care să consacre legislativ programul național „Vinerea Verde”. Una dintre acțiunile propuse în acest program este transportul public gratuit pentru cetățeni în zilele de vineri.

Până în 2026 obiectivul nostru este să avem întreaga flotă de transport public electrică, nepoluantă. Schimbările climatice pornesc de la nivel local, prin urmare toți primarii trebuie să aibă o viziune în care dimensiunea verde stă la baza dezvoltării durabile, deoarece viitorul orașelor înseamnă verde, digital și rezilient", a scris Emil Boc, pe pagina sa de Facebook. 

Primarul a anunțat că, din aprilie, transportul public în municipiu va fi gratuit o zi pe săptămână. Potrivit edilului, proiectul de hotărâre urmează să fie votat. “Din aprilie Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pe transportul în comun în fiecare zi de vineri. De ce spun în luna aprilie: pentru că avem nevoie să pregătim hotărârea de CL să punem în transparență decizională, să o adoptăm în CL, să ne înțelegem cu CTP să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru.

Am discutat în principiu această temă cu conducerea Companiei de Transport Public (CTP), în calitate de președinte al Asociației Zona Metropolitană. Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris. Vineri poți lăsa mașina acasă", declarase Boc, în  martie, la ZIUA LIVE. 

Între timp, au mai rămas doar două zile de vineri din aprilie: 23 şi 30. Oare va trece dincolo de pregătire acest proiect pentru transportul gratuit la Cluj-Napoca de Vinerea Verde şi va deveni realitate în cele din urmă?

loading...
Comenteaza