Video Emil Boc, apel către CJ Cluj și ADI: „Nu generați o nouă criză a gunoaielor”

Emil Boc, apel către CJ Cluj și ADI: „Nu generați o nouă criză a gunoaielor”

Clujul s-ar putea confrunta cu o nouă criză a gunoaielor, după ce RADP a notificat operatorii de salubritate și primăriile din județ pentru o creștere a prețului, cu aproximativ 200 de lei în plus, pe tona de deșeuri.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această problemă și a făcut un apel către părțile implicate pentru a rezolva situația.

„Toată această problemă o administrează Consiliul Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitare “Eco-Metropolitan” Cluj (ADI). Ce pot să spun este că RADP-ul s-a implicat la un moment dat în condițiile în care CJ-ul și cei care făceau CMID-ul erau într-un impas major. RADP a ajutat să se finalizeze acel CMID și le mulțumesc pentru că poate nici astăzi nu era gata dacă nu se implicau.

Din câte am înțeles eu, pentru că nu sunt implicat direct, în momentul în care s-a deschis operarea la CMID de către Supercom, a apărut o altă taxă. Operatorul nou (Supercom – n.red.) percepe o taxă cu 100-200 de lei mai mare decât RAPD, iar RADP-ul spune așa: «voi îmi aduceți gunoaiele mie, iar eu când mă duc să predau mai departe nu mai plătesc la taxa la care plăteam când eram eu, ci acum se cere cu 100-200 de lei mai mult».

Asta se întreabă RADP-ul: «eu am vrut să vă ajut pe voi ca să terminați mai repede CMID-ul, iar acum mă puneți să plătesc diferența de taxe pe care ați impus-o la operator fără ca pe mine să mă ajute cineva». Deci, Supercom-ul a preluat CMID-ul și a introdus o taxă, iar acum se pune întrebarea, cine o plătește?”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Edilul Clujului a mai spus că, în cazul acesta, Consiliul Județean și A.D.I. Eco-Metropolitan trebuie să găsească o soluție.

„Eu am dat doar mesajul general: atenție, nu generați o nouă criză a gunoaielor. Stați la masă și negociați, pentru că de-asta sunteți oameni ai statului român. Sunt sigur că vor găsi soluții”, a conchis Boc.

Amintim, liderul CJ Cluj, Alin Tișe, a transmis, în urmă cu o zi, că majorarea tarifelor nu va fi posibilă pentru că aceasta trebuie făcută printr-o hotărâre a celor de la ADI.

Comenteaza