Emil Boc: "Obligatoriu, cu măşti în autobuze"

Emil Boc: "Obligatoriu, cu măşti în autobuze"

Edilul Clujului, Emil Boc, a vorbit la Ziua LIVE despre ce se întâmplă în oraş pe vremea pandemiei. 

"În Praga nimeni nu poate urca în autobuz decât dacă au nasul şi gura acoperite; recomand şi eu în Cluj acelaşi lucru. În primul rând să stăm acasă, dar când este absolut fundamental să ieşim, să avem în mod absolut obligatoriu o eşarfă sau o mască. În America am văzut că au anunţat că supermarketurile vor avea ore speciale pentru seniori.

Nu mergeţi la medici dacă nu aveţi urgenţe, amânaţi dacă se poate. La Cluj este o echipă de specialişti care lucrează pe scenarii, ca să facem faţă unei eventuale situaţii viitoare. Avem cele mai severe măsuri din istorie luate în timp de pace. 

Nu există riscul să nu avem produsele elementare, am vorbit personal cu toate supermarketurile. Lumea sa fie calmă, să nu intre în panică, dar să stea acasă şi să nu cumpere tot, să lase să ajungă la toți. De asemenea, actele care expiră acum sunt valabile până după starea de urgenţă. Vă rog să plătiţi facturile şi dările online!", a spus Boc. 

Primarul speră că această situaţie să nu fie dublată de o criză economică, însă dacă se va ajunge acolo nu va fi la fel de rău ca acum 10 ani. "Ministrul de finanţe a fost deştept şi şi-a pus nişte bani deoparte". În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, edilul Clujului spune că s-ar putea da un decret prezidenţial, care să stabilizeze tarifele la media ultimelor trei luni. 

Clujul va pierde bani în special la infrastructură, prioritare fiind acum serviciile sociale şi medicale, spune primarul. "Avem grijă de toţi clujenii, şi de cei fără adăpost. La vârstnici avem posibilitatea să angajăm pe șase luni, fără concurs, oameni care să ajută vârstnicii singuri, bolnavi. Am suplimentat cu o unitate mobilă la Pata Rât, unde se face curăţenie, dezinsecţie şi dezinfecţie, se dă mâncare caldă. Cel mai bun lucru pe care puteţi să îl faceţi acum este să staţi acasă", a conchis primarul.

Etichete
Comenteaza