Emil Boc: “Clujul va fi laborator viu de testare a tehnologiei”

Emil Boc: “Clujul va fi laborator viu de testare a tehnologiei”

Municipiul Cluj-Napoca își va consolida statutul de hub al inovării prin testarea și implementarea soluțiilor de oraș inteligent, susține edilul Emil Boc.

"Cluj-Napoca este deschis soluțiilor de smart city. Este un living lab. Ne propunem să testăm și să implementăm soluții de smart city. Orașul vrea să își consolideze statutul de hub al inovării în folosul cetățenilor. Avem nevoie de smart city pentru procesul rapid de urbanizare. Urbanizarea este accelerată în jurul marilor metropole urbane. Urbanizarea nu poate fi evitată, se întâmplă.

Până în 2030, cei mai mulți oameni vor locui în metropole de 1-3 milioane de locuitori. Eu sunt un susținător fără echivoc al tehnologiei 5G care ne va permite conectarea dispozitivelor inteligențe fără dificultățile cu care ne confruntăm în prezent. Calitatea vieții devine un factor puternic în lumea de astăzi. Profilul universitar al orașului ne asigură competitivitatea", a menționat primarul, la evenimentul Smart Transformation Forum, de la București.

“Transformarea smart este de fapt una culturală, greu de asumat, pentru că experiență, metodologiile și interesul nu sunt la un eveniment foarte înalt. Comunitățile sunt clientul nostru direct, sub orice formă le găsim. Vor fi câștigători cei care vor adopta noile tehnologii în cel mai scurt timp", a precizat Alexandru Tulai, vicepreședinte al Clusterului Cluj IT.

Printre vorbitori s-au mai numărat manageri ai companiilor CEZ, MOL, Continental, Electrica, Schneider Electric, Telekom, Oracle, Enel, Colliers.

Comenteaza