Emil Boc: Adoptarea la timp a bugetului de stat este un lucru extrem de benefic pentru administraţiile locale şi mediul de business

Emil Boc: Adoptarea la timp a bugetului de stat este un lucru extrem de benefic pentru administraţiile locale şi mediul de business

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022 au fost adoptate joi în plenul Parlamentului. Ce a declarat edilul Clujului despre bugetul României la ZIUA LIVE.  

Proiectul legii bugetului de stat a primit 294 voturi pentru şi 120 împotrivă. Proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat a avut 291 voturi pentru şi 119 împotrivă. Cele două proiecte de lege vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Cei de la USR au spus că vor ataca Bugetul la Curtea constituţională. 

Emil Boc a făcut în direct la ZIUA LIVE unele declara-ii cu privire bugetul votat de Guvernul de coaliţie. "Această coaliţie începe să justifice existența prin ceea ce face ea. Este o coaliție nenaturală din punct de vedere politic, dar absolut necesară României care trece printr-o perioadă grea. Iar dacă începe să livrezee, aşa cum se arată deja de la început, putem sta cu fruntea sus, mă refer la noi, cei din Partidul Naţional Libelar, care am făcut cel mai complicat compromis politic şi să ne reîmpăcăm cu electoratul nostru care, pe bună dreptate este supărat pe PNL, dar dacă acest Guvern de coaliție va livra României lucrurile necesare vom putea avea speranţa că și România o va duce mai bine".

Primarul din Cluj spune că e un lucru benefic faptul că bugetul a fost adoptat la timp. "Acest buget adoptat la timp este benefic tuturor românilor, de la pensionari și salariați care beneficiază de drepturi suplimentare, la administraţii locale care pot să-și întocmească bugetele din timp. După aceea ne întrebăm de ce nu cheltuim banii. Păi nu cheltuim banii când se adoptă bugetele în mai, aprilie, cum să mai cheltui banii aşa cum i-ai putea cheltui dacă adopţi bugetul în luna februarie sau dacă se adoptă în decembrie bugetul naţional. 

Este un sprijin extraordinar pentru administraţiile locale, pentru mediul de business. E un lucru previzibil cu privire la impozite, taxe, (investitorii  - n.red.) ştiu la ce să se aştepte, pot rula proiect de investiţii, licitaţii, proiectele noi merg mai departe şi se susţin locurile de muncă. Este un lucru extrem de benefic pentru fiecare dintre noi adoptarea la timp", a precizat Boc la ZIUA LIVE. 

Emil Boc spune că deşi bugetul României nu este unul perfect, ceea ce e important este faptul că a fost votat la timp. Primarul spune că a ţine deoparte partidele extremiste, care nu urmează linia europeană este un lucru extraordinar, iar coaliţia de guvernare poate ţine extremismul la uşă, lucru important şi pentru democraţia tânără a României. 

Comenteaza