Emil Boc despre sfârșitul pandemiei: „Miza va fi mediul rural. Jumătate din populația României trăiește în acest mediu”

Emil Boc despre sfârșitul pandemiei: „Miza va fi mediul rural. Jumătate din populația României trăiește în acest mediu”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, susține că miza vaccinării va fi în mediul rural, având în vedere că mai mult din jumătatea populației trăiește acolo. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Primarul a spus că preoții vor avea un rol decisiv în ceea ce privește informarea populației și îndemnarea acestora către imunizare.

„Eu vă spun că miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural.

Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv. Eu m-am bucurat și l-am felicitat pe mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț pentru atitudinea, în primul rând creștinească, și în al doilea rând corectă cu sistemul sanitar.

Domnia sa a spus «Mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii pentru că eu am trecut recent prin boală și acum nu este cazul, dar când îmi vor spune medicii mă voi vaccina. Îi îndemn pe credincioși ca fiecare să cugete și să facă după propria conștiință.» E o atitudine corectă care arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim”, a spus Emil Boc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza