Emil Boc: „Fără sprijinul primăriei, jumătate din școlile din Cluj-Napoca ar trebui să se închidă”

Emil Boc: „Fără sprijinul primăriei, jumătate din școlile din Cluj-Napoca ar trebui să se închidă”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat aproximativ 52 de milioane de euro pentru investițiile în educație pe anul 2022.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca, de luni, 21 februarie 2022, în care s-a votat programul „o masă caldă” în patru școli din municipiu, edilul Emil Boc a vorbit despre „atenția” și sprijinul oferit de către administrația locală pentru domeniul educației.

„Fără sprijinul primăriei, jumătate din școlile din Cluj ar trebui să se închidă, iar celelalte să-și reducă cu jumătate activitatea. Investițiile în educație la Cluj-Napoca, de la creșă până la învățământul preuniversitar integrat, sunt în jurul sumei de 52 de mil. euro, pe anul acesta. Din acestea, 11,8 mil. euro vin de la bugetul central. Diferența de 40 de milioane vine de la bugetul local.

Asta arată că, pentru noi, susținerea educației nu a fost, nu este și nu va fi niciodată un moft, ci o necesitate. Pornim de la două lucruri elementare: investițiile în edcuație se fac acum, iar beneficiile le culegi pe termen mediu și lung. Clujul este pe primul loc la educație. Așa vom menține orașul, atât în materie de slujbe bine plătite, cât și în materie de calitatea vieții. 

Din acești bani, 10 milioane de euro merg la creșe. De aceea, alții nu fac creșe, pentru că trebuie să plătească din bugetul local. De asemenea, aproape 19 milioane merg în finanțarea de bază + complementară, la care se adaugă voucherele de perfecționare, transportul elevilor și alte programe”, a declarat primarul Clujului.

CL Cluj-Napoca a aprobat, luni, programul „O masă caldă la școală”, care va fi implementat în patru unități de învățământ din municipiu.

Comenteaza