Emil Boc, muncitor. Edilul a inspectat stadiul lucrărilor de pe strada Memorandumului GALERIE FOTO

Emil Boc, muncitor. Edilul a inspectat stadiul lucrărilor de pe strada Memorandumului GALERIE FOTO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ales să îşi petreacă duminica în stradă. Nu oricum, ci inspectând stadiul lucrărilor de modernizare a străzii Memorandumului, prilej cu care a avansat noi termene de finalizare a lor.

 

Îmbrăcat ca pentru o plimbare în parc, edilul şi-a "suflecat" mânecile şi a ajutat la montarea unei bucăţi de pavaj pe trotuarul din dreptul rectoratului Universităţii Tehnice. Mai apoi, a verificat evoluţia întregului proiect de reabilitare a intens circulatei artere şi a specificat când se va sfârşi întregul chin pentru clujenii care au drum în zonă, fie ca pietoni, fie ca şoferi sau ca pasageri ai mijloacelor de transport în comun. 

Astfel, dacă benzile 1 și 2 în direcția centru - Mănăștur au  fost redate deja circulației rutiere, iar banda dedicată pentru autobuz pe sensul de mers Mănăștur - Centru este funcțională, cu caracter provizoriu, până la finalizarea celei în lucru, trotuarul de pe partea dreaptă, pavat cu granit, era preconizat să fie gata în cursul zilei de luni, cu excepția pietrei cubice care se va pune la canale, stâlpi de iluminat și alveole. 

Agenda lucrărilor

"Se lucrează la decopertare și asfaltare la banda dedicată transportului în comun (direcția Mănăștur - centru). Marți, 19 mai, va fi turnat primul strat de asfalt, joi, 21 mai, al doilea strat de asfalt și vineri, 22 mai, banda va fi redată circulației rutiere. Trotuarul de pe partea stângă (direcția centru - Mănăștur) va fi finalizat până la data de 10 iunie", a precizat Boc, pe pagina sa de Facebook. 

După finalizarea lucrărilor se vor planta tei cu balot, pe str. Memorandumului, în alveolele prevăzute în proiect, iar începând de marţi se va începe pavarea cu granit a trotuarelor de pe strada I. C. Brătianu.

Edilul şi-a cerut scuze clujenilor pentru disconfortul provocat de lucrările la infrastructură, precizând că a încercat să scurteze cât mai mult posibil timpul de execuţie al acestora.

"Încercăm să atenuăm și să scurtăm acest disconfort prin continuarea lucrărilor inclusiv sâmbăta și duminica și prin aducerea unor echipe suplimentare care lucrează la pavarea trotuarelor. Vă mulțumim pentru înțelegere!", a adăugat Boc. 

Modificări în transportul public

Reabilitarea străzii Memorandumului, parte din proiectul european cunoscut sub numele de Oraşul Comoară a demarat la sfârşitul lui martie, pe prima bandă carosabilă, în direcţia de mers spre cartierul Mănăştur, şi pe trotuarul adiacent numerelor cu soţ. Începând din 13 mai, şantierul s-a mutat pe pe celălalt sens de mers, spre Mărăşti.

Pe durata lucrărilor, staţia de transport în comun de pe str. Memorandumului, sensul spre cartierul Mănăştur, a fost scoasă din uz. Pentru ca transportul în comun să se desfăşoare în condiţii optime s-a înfiinţa însă o staţie provizorie pe str. Moţilor, între str. Emil Isac şi semafor, pentru liniile de troleibuze 1 şi 25, respectiv pentru autobuzele cu numărul 9 şi 52.

Deoarece spaţiul pentru acest punct de îmbarcare-debarcare a călătorilor este redus, liniile de autobuze 19, 29 şi 42 circulă pe traseul deviat din P-ţa Mihai Viteazul, pe str. J. Curie - Bd. 21 Decembrie 1989 - Pţa Unirii. Totodată, s-a prelungit alveola staţiei Sora până la str. J. Curie, astfel încât noua locaţie deserveşte liniile 3, 4, 5, 6 şi 7 de troleibuze, respectiv 19, 24, 24B, 29, 30, 32B şi 42 de autobuze.

De asemenea, stația de transport în comun de pe direcţia Mănăştur - centru s-a desfiinţat temporar și s-au asigurat alte două locații pentru îmbarcarea şi debarcarea călătorilor. Una dintre ele este situată pe Bd. 21 Decembrie 1989, între str. Bolyai Janos și Piața Unirii, până la trecerea de pietoni de la hotelul Melody, în timp ce staţia Sora a fost anulată, ținând cont de distanța mică până la aceasta, de sub 100 m.

Pentru liniile 9, 22 şi 29 a fost înfiinţată o staţie cu caracter temporar pe str. Regele Ferdinand, în fața magazinului Central, în locul standului taxi, care s-a desființat provizoriu.

În proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric" sunt cuprinse alte trei străzi din centru: Moţilor, Avram Iancu şi I. C. Brătianu.

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

 

Comenteaza