Emil Boc: "Orgoliile omoară România mai mult decât incompetența"

Emil Boc: "Orgoliile omoară România mai mult decât incompetența"
| Foto: Edupedu.ro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este de părere că orgoliile sunt mai nocive decât incompetența în ceea ce privește dezvoltarea României.

Emil Boc spune că orgoliile sunt cele care blochează de fapt țara. „Știți ce blochează România? Ca de altfel nu numai țara noastră, ci și în multe alte părți. Orgoliile, dragii mei! Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru. Orgoliile omoară mai mult decât incompetența.

Adică faptul că dorești ca tu să fii centrul universului și nu să continui un proiect bun, nu să adaugi ceva la el, ci vrei să îl iei de la capăt sau vrei să îl distrugi pe celălalt, omoară viitorul României. De aceea, spun eu, eco, nu ego, capacitatea de a lucra împreună, de a lăsa propriul orgoliu în spate și de a te uita la interesul public. Aceasta este marea problemă”, a declarat fostul premier, scrie B1.ro.

Fostul premier spune că, în România, procedurile de licitație și de adjudecare sunt mult mai complicate decât în alte state din Uniunea Europeană (UE). „Avem foarte multe reguli peste regulile procedurale din UE, iar aici ceea ce e valabil la Berlin trebuie să fie valabil și la București ca reguli de procedură, pentru că noi, românii, am pus reguli suplimentare în plus, care au compromis foarte multe proiecte”, spune Boc. 

O altă problemă, în viziunea edilului, este „calitatea slabă a unor proiecte datorită resursei umane insuficient pregătite”. „Mă refer la proiecte tehnice, expertize, analize. Vă spun cum am avut cu pavajul cu granit în centrul Clujului, că eram nemulțumit de faptul că nu puneau piatra cum trebuie, să fie un milimetru distanță și să aibă ca la Berlin sau la Bruxelles.

Mi-a spus omul acela, după ce l-am amendat, "prima generație mi-a plecat acum cinci ani în Italia, a doua generație mi-a plecat acum trei ani, cei pe care îi am ca forță de muncă sunt ultimii pe care îi învață pe spinarea dvs cum să pună, pentru că meseriașii adevărați ne-au plecat". Trebuie să ne gândim că avem și aceste probleme, cu resursa umană plecată, și că ne-au rămas nu cei mai buni pe diverse componente”.

Comenteaza