Emil Boc: “România are o șansă istorică”. Primarul Clujului cere reforma administrațiilor publice și a zonelor metropolitane

Emil Boc: “România are o șansă istorică”. Primarul Clujului cere reforma administrațiilor publice și a zonelor metropolitane
| Foto: Facebook

Edilul și-a prezentat viziunea despre o administrație eficientă în cadrul dezbaterii publice „Cum dezvoltăm inteligent și durabil marile orașe?”, organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

“Am transmis cu această ocazie următorul mesaj: ne dorim ca cetățenii din fiecare oraș să aibă acces la o viață de calitate și o administrație publică eficientă. Pentru acest lucru, avem nevoie de o reformă a administrațiilor publice din România și a zonelor metropolitane a marilor municipalități”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Primarul Clujului spune că obiectivul este menținerea în România a forței de muncă prin salarii bine plătite și o calitate a vieții apropiată de cea din Uniunea Europeană.

“Tendința de urbanizare nu va putea fi oprită: la nivel mondial, până în 2050, ⅔ din populație va locui în zonele urbane, la fel cum se întâmplă și în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. România are așadar o șansă istorică - 80 de miliarde de euro pentru două programe: „Cadrul financiar multianual” și „Planul Național de Redresare și Reziliență”. Ne dorim o reformă administrativă prin care putem avea o viziune integrată, astfel încât orașele să aibă oportunitatea de a se dezvolta durabil, urmând modelul Verde.Digital.Rezilient, utilizat deja de marile orașe europene.

Pentru componenta verde, este important ca municipalitățile să se axeze pe proiecte pentru mobilitate durabilă, cu vehicule electrice fără emisii: autobuze electrice, troleibuze, tramvaie, metrou. De asemenea, trebuie să avem în vedere lucrări de infrastructură precum parkinguri verzi, dar și creșterea suprafeței de zone verzi și a parcurilor de la nivelul municipiilor”, susține Emil Boc.
Comenteaza