Emil Boc: ”Transportul în comun nu intră sub incidența interdicțiilor”. Telefon special pentru vârstnici

Emil Boc: ”Transportul în comun nu intră sub incidența interdicțiilor”. Telefon special pentru vârstnici

Primarul Emil Boc a făcut câteva precizări la începutul ședinței de Consiliu Local referitor la situația din municipiu în această perioadă.

”Noi am aplicat toate măsurile prevăzute în ordonanțele militare. E important ca oamenii să știe că găsesc pe site-ul primăriei modelul de adeverință și de declarație de care au nevoie dacă ies din casă după ora 22:00. Dar mențin recomandarea fermă ca acum să stăm acasă, dacă dorim să revenim cât mai repede la normal, stăm acasă, dacă vrem să ne protejăm locurile de muncă.

Foarte important de menționat: transportul în comun nu intră sub incidența interdicțiilor, dacă îl folosiți, puneți-vă mască sau eșarfă, orice ca să vă protejați fața, gura și nasul! Să știți că în stațiile mai aglomerate Poliția Locală asigură la urcare prezența în autobuz doar dacă se respectă distanța de 1,5 m. Și de asemenea, clujenii să știe că pot suna la acest telverde lansat de prefectură, 0364-430030, pentru a cere informații despre coronavirus”, a spus Emil Boc.

Primarul a explicat câteva măsuri care se iau în această perioadă pentru a ajuta persoanele vârstnice. ”Noi cei din administrația locală, ne ocupăm de cei izolați la domiciliu și acum Direcția de asistență socială face inventarul persoanelor peste 65 de ani care ar putea avea nevoie de ajutor.

De marți va fi la dispoziția celor peste 65 de ani un telefon, unde să ceară ajutorul pentru a fi aprovizionați astfel încât ei să nu iasă din casă. Mulțumesc asociațiilor și firmelor care s-au implicat să ne sprijine în aceste zile. Toți cei care doriți să ajutați vă sfătuiesc să procedați instituțional și să trimiteți aceste sugestii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care centralizează cererile și solicitările”, a spus Boc.

Comenteaza