Foto „Enciclopedia gunoaielor” găsite pe Someșul Mic, în Cluj-Napoca: De la trotinete electrice și anvelope, până la haine și saltele

„Enciclopedia gunoaielor” găsite pe Someșul Mic, în Cluj-Napoca: De la trotinete electrice și anvelope, până la haine și saltele
| Foto: Facebook - Apele Române Someș-Tisa

A fost „Black Friday” pe Someșul Mic: angajații de la Apele Române au scos anvelope, trontinete electrice, genți și îmbrăcăminte din râul care străbate orașul.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj, împreună cu cei ai Primăriei și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi au scos din apele Someșului Mic o mulțime de gunoaie aruncate de-a lungul timpului în Someșul Mic.

„Black Friday pe Someșul Mic în Cluj-Napoca: seturi de anvelope, piese de biciclete și trotinete electrice, saltele, genți, geamantane, îmbrăcăminte și încălțăminte, gamă extinsă de modele și mărimi. Ne dorim cu toții ca asemenea imagini să devină istorie. Din păcate, întâlnim în toată țara ape sufocate de gunoaie. Acțiunile iresponsabile ale semenilor noștri se regăsesc în mediul înconjurător. Râurile nu sunt tomberoane!", au scris cei de la Apele Române pe rețelele de socializare.

Gunoaie găsite pe Someșul Mic din Cluj-Napoca. De la trotinete electrice, la anvelope, până la haine și saltele

Pe râul Someșul Mic se realizează lucrări de amenajare a albiei, în cadrul proiectului Primăriei Cluj-Napoca, demarat la începutul lunii noiembrie. Pentru executarea în siguranță a lucrărilor, a fost necesar ca angajații SGA) Cluj să scoată șapte din cele 12 stavile ale Podului Garibaldi.

În urma scăderii nivelului apei, deșeurile au rămas blocate în albie. Personalul SGA Cluj, al Primăriei și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi au intervenit pentru curățarea albiei. Au fost organizate trei acțiuni de igienizare, în 19, 22 și 24 noiembrie.

"Din cauza condițiilor dificile de acces, fiind cantități mari de mâl, în care sunt blocate multe deșeuri, deocamdată, nu este posibil ca acestea să fie eliminate. Societatea care execută lucrările va acționa pentru degajarea sedimentelor și a deșeurilor, în funcție de condițiile din teren”, au anunțat cei de la Apele Române Someș-Tisa.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza