Este oficial. Din 1 martie elevii și studenții vor avea abonamente lunare gratuite cu 120 de călătorii

Este oficial. Din 1 martie elevii și studenții vor avea abonamente lunare gratuite cu 120 de călătorii
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Consilierii locali au votat ambele regulamente privind acordarea abonamentelor gratuite și cu reducere pentru elevii și studenții clujeni.

Astfel, de la 1 martie aceste abonamente vor avea incluse 120 de călătorii, pe orice linie de transport, valabilitatea unei călătorii fiind de o oră, indiferent de câte mijloace de transport în comun ai utilizat.

Aceste noi abonamente le înlocuiesc pe cele cu 2 sau o linie care erau acordate până în prezent. Compania de Transport Public a primit suma de 10.886.050 lei pentru abonamentele gratuite și cu reducere destinate studenților, pentru perioada 1 martie - 31 decembrie 2020.

Potrivit estimărilor CTP, banii vor acoperi acordarea în fiecare lună a 338.250 de abonamente gratuite și 38.080 de abonamente cu reducere.

Consilierii au mai alocat la ședința de astăzi și bani pentru transportul elevilor din Colonia Sopor, Pata Rât și Valea Fânațelor la școală, fiind vorba despre 485.000 de lei.

Pe de altă parte, proiectul de buget al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca a fost scos de pe ordinea de zi, urmând a fi dezbătut la o ședință viitoare.

 

Comenteaza