EXCLUSIVITATE: Romstrade rămâne în cursa pentru construcţia noii piste a Aeroportului clujean

EXCLUSIVITATE: Romstrade rămâne în cursa pentru construcţia noii piste a Aeroportului clujean
Decizia Aeroportului şi a Consiliului Judeţean (CJ) privind suspendarea licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor la noua pistă de aterizare-decolare a fost respinsă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).
Romstrade a obţinut astfel câştig de cauză, administraţia judeţeană având obligaţia să continue procedura de evaluare a singurei oferte depuse de către această societate. CNSC a apreciat că decizia de respingere a ofertei Romstrade de către comisia de licitaţie formată din reprezentanţi ai aeroportului clujean şi membri ai CJ este inacceptabilă. Potrivit CNSC, autoritatea contractantă are obligaţia de a continua procedura de atribuire a contractului pentru execuţia noii piste a aeroportului.

Vicepreşedintele CJ, Radu Bica, a precizat că aşteaptă motivarea deciziei CNSC. “Nu vrem să ne opunem acestei decizii pentru că am pierde mult prea mult timp. Vom continua cu etapa de evaluare a ofertei tehnice şi financiare, depusă de Romstrade. Oricum, sunt curios cum îşi motivează CNSC această decizie, încă nu am primit un răspuns oficial pentru a vedea cum s-a ajuns la concluzia ca această firmă poate fi calificată în licitaţia pistei”, a spus Bica.

Reamintim că licitaţia privind execuţia noii piste s-a deschis în 5 octombrie. Singura societate ofertantă a fost Romstrade. Aceasta s-a angajat să execute noua pistă în patru ani. Finanţarea lucrărilor urma să fie asigurată printr-un credit furnizor (evaluat la 113 milioane de euro). CJ a considerat că Romstrade nu poate face dovada că a obţinut acest credit şi a decis că societatea nu poate fi calificată.
Comenteaza