Exproprieri de 1,3 milioane lei pentru strada Moş Ion Roată. Continuă şantierul

Exproprieri de 1,3 milioane lei pentru strada Moş Ion Roată. Continuă şantierul

Modernizarea tronsonului II strada Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se află pe lista obiectivelor de investiţii derulate de municipalitate în 2021. Pe site-ul primăriei a fost publicată o listă de exproprieri necesare acestui obiectiv. 

"Tabel cu un număr de patru imobile proprietate privată expropiate în condițiile legii nr. 255/2010 și ale hotărârii de consiliu local nr. 9832019 – Modernizare tronson strada Moș Ion Roată și extindere rețele". Suma se ridică la circa 1,3 milioane de lei. Mai multe detalii, AICI"

"Strada există, se poate circula pe ea, s-a modernizat. În paralel, avem şi modernizarea la dimensiune mult mai mare, avem probarea la consiliul local. Se va interveni în perioada imediat următoare. Avem o parcare de 600 de locuri acolo", declara Emil Boc, anul trecut, la ZIUA LIVE. 

Viitoarea lucrare vizează tronsonul 0+264 – 0+915.089, iar 10 proprietăți sunt afectate. Dintre acestea, două parcele aparțin Ministerului Apărării Naționale și una chiar municipiului, care sunt și cele mai mari din totalul terenului expropriat.

Prin lucrările de modernizare se dorește lărgirea pe anumite porțiuni a acestei străzi pentru o circulație mai bună înspre și dinspre cimitirul proiectat la capătul străzii, dar și extinderea rețelei de canalizare pluvială. Astfel, capătul nordic al străzii este modernizat, dar spre capătul sud-vestic drumul este de pământ, cu lățime de 4 m și nu corespunde profilului prevăzut în planul urbanistic general.

Comenteaza