Extinderea hotelului Radisson Blu, investiţia preşedintelui BT, la ultimul obstacol!

Extinderea hotelului Radisson Blu, investiţia preşedintelui BT, la ultimul obstacol!

Extinderea hotelului Radisson Blu ajunge pe masa comisiei de urbanism de la municipiu, după ce a fost aprobată de cea de la județ. Este vorba despre un nou corp de clădire al hotelului Radisson Blu, investiție a companiei Winners First s.r.l.

Radisson Blu, hotelul de 5 stele de lângă Cluj Arena, se extinde în partea de est cu un corp de clădire cu două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras. De asemenea, se mai fac și o sală de conferințe și o zonă de restaurant.

 Extinderea hotelului vine după ce proprietarul afacerii, compania Winners First, a câștigat un proces cu Primăria Cluj-Napoca, prin care a obținut ca terenul de 5.697 mp “zonă construită protejată; zonă verde – scuaruri, grădini, parcuri publice” să devină “zonă construită protejată; subzonă de activități economice cu caracter terțiar”, precum în vechiul PUG al orașului. Odată cu realizarea noului corp de clădire, preponderent din sticlă, hotelul va avea 25 de camere noi, pentru care vor fi desemnate 20 de noi locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol.

Investiția a primit avizul favorabil al comisiei de urbanism de la municipiu, după care va intra în consiliul local. Arhitectii au cerut amenajarea unei promenade pe malul Canalului Morii. Ultima fază este cea de autorizare.

Hotelul de 5 stele din Cluj-Napoca, investiţia preşedintelui BT

Radisson Blu Cluj-Napoca, primul hotel de cinci stele din oraș sub un brand internaţional, a fost inaugurat în 2022. A fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania. Investiţia totală s-a ridicat la 22 mil. euro. Unitatea turistică are 149 de camere, de șase tipuri, un restaurant internațional, terasă, o grădină, un bar cosmopolit. Numără șase săli de conferințe și una ballroom, de 300 de persoane. Investiția se ridică la 130.000 de euro pe cameră.

Comenteaza