Extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie, mai scumpă cu 300.000 de lei

Extinderea Spitalului de Pneumoftiziologie, mai scumpă cu 300.000 de lei

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” beneficiază de un proiect de extindere. Indicii economici aprobați anul trecut de CJ Cluj trebuie însă actualizați.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut la ședința de mâine de consilierii județeni, valoarea proiectului va crește cu circa 331.000 de lei.

Proiectul vizează, extinderea, etajarea clădirii existente și amenajarea unor birouri la etaj.

Astfel, documentația și indicatorii tehnico-economici aferenți acesteia au fost aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj numărul 74 din 17.04.2019, suma totală fiind de 1.222.238,61 lei .

”În timpul execuției lucrărilor de reabilitare a apărut necesitatea revizuirii documentației aprobate prin HCJ 74/2019, deoarece la nivelul parterului s-a constatat starea instabilă a pereților interiori de compartimentare, a celor dintre anexele B-C/1-3, respectiv, axele A-B/ 1-2, fapt confirmat printr-o expertiză tehnică complementară care recomandă demolarea lor integrală și refacerea corespunzătoare” se arată în referatul de aprobare a hotărârii.

Ca urmare valoarea revizuită a investiţiei (cu TVA) a ajuns la 1.553.798,05 lei.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 6 luni.

Spitalul Clinic de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj, asigură activitatea spitalicească de chirurgie prin secția cu 30 de paturi, din care 5 paturi compartiment ATI, singura secție de profil din Centrul Universitar Cluj. Secția asigură asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax, traumatisme toracice, etc, asigurând prin linia de gardă permanență în acest domeniu.

În urma acestui proiect, suprafața construită va crește de la 159 mp la 191 mp.

Comenteaza