Fabrica demolata, bloc cu 300 de apartamente. In zona Garii din Cluj-Napoca

Fabrica demolata, bloc cu 300 de apartamente. In zona Garii din Cluj-Napoca

Fosta platformă TDS a fost demolata, in primavara, si face loc unui imobil de 6 etaje, apartamente si birouri. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in Comisia de Urbanism de saptamana viitoare.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in Comisia de Urbanism de saptamana viitoare: ''Tema de proiect stabilita impreuna cu beneficiarul lucrarii presupune elaborarea unui plan urbanistic zonal cu scopul construirii unui ansamblu de functiuni mixte –locuire colectiva, cu parter destinat spatiilor comerciale si servicii si imobile administrative, avand regimul de inaltime maxim 2S+P+6E. La subsoluri se vor prevedea parcari auto si de biciclete, precum si spatiile tehnice necesare functiunilor propuse. Pe domeniul public se vor amenaja 15 locuri de parcare pe frontul sudic al str. Fundatura Oasului, care vor deservi functiunea de utilitate publica propusa la parter'', se arata in documentul publicat de municipalitate.

Beneficiarul investitiei este Hexagon District SRL face parte din grupul de firme Hexagon, controlate si de Florin Mariș, fiul fostului director al Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș, prins în flagrant pentru luare de mită și condamnat la trei ani de închisoare. În prezent, Traian Mariș este decedat. In 2019, grupul a vândut clădirile de birouri Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office din Cluj-Napoca. Spaţiile au fost achiziţionate pentru 30 de milioane de euro de către Ideal Projects Services București. Proiectant este Arhimar.

Terenul este situat in intravilanul municipiului Cluj-Napoca, in zona Garii, pe strada Oasului 27. Situl este delimitat la Nord de str. Fundatura Oasului, la Est de str. Oasului,la sud  de str. Garii si la vest de proprietati private, ce fac obiectul unui studiu urbanistic aflat in curs de aprobare –PUZ Libertatea.

Amplasamentul este deservit de arterele de circulatie prezente in zona, cea mai importanta dintre acestea fiind str. Oasului (in partea de vest) si str. Garii in partea de sud.Terenul beneficiaza de front la 3 strazi: str Garii,str. Oasuluisi str. Fundatura Oasului–prin intermediul carorase realizeaza si accesul auto si pietonal. Str. Garii dispune de 3 fire de circulatie in dreptul amplasamentului studiat: un fir spre vest si 2 fire spre est, la intersectia cu str. Oasului,care are cate doua fire de circulatie pe fiecare sens, unul dintre acestea fiind folosit in comun cu tramvaiul. Str. Fundatura Oasului este o strada infundata in partea estica si nu are un profil stabilit, pe latura comuna cu situl studiat neexistand circulatii pietonale.

  • Nr. apartamente PROPUSE= 300
  • Nr. TOTAL locuri de parcare auto NECESARE= 445
  • Nr. locuri de parcare auto NECESARE BIROURI = 35
  • Nr. locuri de parcare auto PUBLICE PROPUSE LA STRADA= 15

 

 

Comenteaza