Factura la încălzire nu creşte în Cluj-Napoca, asigură Apostu

Factura la încălzire nu creşte în Cluj-Napoca, asigură Apostu
Preţul gigacaloriei rămâne 165 lei în Cluj-Napoca, la fel ca sezonul trecut, astfel că facturile nu vor creşte deşi Guvernul a renunţat la subvenţionarea preţului de cost al gigacaloriei, a asigurat astăzi primarul Sorin Apostu.

 

"Noi de patru ani ştiam că UE va interzice subvenţiile acordate de Guvern. Am început reabilitări termice ale blocurilor şi numai prin sistemul de cogenerare al Regiei de Termoficare revin 4,3 milioane de lei înapoi către Primărie prin livrarea energiei electrice", a spus primarul, adăugând că preţul gazului va fi menţinut din 1 ianuarie "şi ar putea chiar să scadă".

Guvernul a abrogat ieri ordonanţa prin care instituţia subvenţiona un sfert din preţul de cost al gigacaloriei, procent care va putea fi preluat de consiliile locale, caz aplicat şi la Cluj-Napoca. Apostu spune că oricum nu se putea baza pe subvenţiile de la Guvern. "Aceşti bani de la guvern veneau oricum cu mare întârziere sau ni veneau deloc. Guvernul ne este încă dator cu 17 milioane de lei, bani care nu au venit, iar noi a trebuit să acoperim aceste costuri. Practic nu era o surpriză", a spus el.

Un număr de 37.000 de apartamente din Cluj-Napoca sunt branşate în acest moment la sistemul centralizat de încălzire. Sezonul trecut, peste 3.400 de persoane au beneficiat de subvenţii. "Cu noua modificare s-ar putea ca numărul să crească la 4.000", spune Apostu.

Comenteaza