Familii sub cerul liber. Ce soluții s-au găsit pentru apartamentele din Florești rămase fără acoperiș GALERIE FOTO

Familii sub cerul liber. Ce soluții s-au găsit pentru apartamentele din Florești rămase fără acoperiș GALERIE FOTO
Locatari din mai multe apartamente la mansardă care stau în Florești au rămas doar cu cerul deasupra capului.

Comuna în care circulă povești cu balcoane de blocuri noi care s-au prăbușit, Florești, revine din nou în atenția publicului în ceea ce privește calitatea acoperișurilor clădirilor. Locuitorii de la mansardele unor edificii de pe două străzi din localitate au rămas sub cerul liber în urma furtunii de duminică.

"Din păcate, la unele imobile, la acoperișuri, am văzut calitatea slabă a lucrării (nu intru în detalii, doar punctez... calitate slabă, dar în parametrii ceruți de normative)", a scris primarul Horia Șulea, pe Facebook, duminică seara. Luni, primarul nu mai era atât de împăciuitor şi acuza constructorii şi diriginţii de şantier.

"Se pare că imobilele care au fost decopertate sau acoperișurile acestor imobile nu au fost construite conform normelor în vigoare în ceea ce privește securitatea în construcții. Mai e un aspect foarte important, este vorba despre asigurarea construcției și aici am făcut în nenumărate rânduri apel la floreşteni să își facă acea asigurare, care e o sumă modică în comparaţie cu daunele care pot să apară", a declarat primarul Floreştiului.

Cea mai gravă situație a fost semnalată pe strada Tineretului, unde vântul a spulberat acoperișul unui imobil colectiv și a măturat locuințele de la mansardă. 

Polițiștii locali din Florești au consemnat într-o notă de constatare: "(1) Strada Cetății 2, nr. 61, bloc corp 5, acoperiș smuls în suprafață de aproximativ 600 mp; (2) strada Florilor nr. 324 E, acoperiș smuls bloc în suprafață de aproximativ 300 mp; (3) strada Florilor nr. 324 B, bloc în construcție, acoperiș smuls în suprafață de aproximativ 200 mp; (4) strada Urușagului n. 111, casă țigle smulse din acoperiș, aproximativ 15 bucăți". Iată ce scrie într-o altă notă: "(1) strada Teilor nr. 21 bloc c3, acoperișul imobilului smuls parțial, aproximativ 140 mp + două vehicule avariate; (2) strada Tineretului nr. 34, bloc F, acoperiș smuls, 140 mp; (3) strada Tineretului nr. 34, bloc E, acoperiș smuls, 140 mp; (4) strada Tineretului nr. 36, bloc B, acoperiș smuls parțial, aproximativ 60 mp; (5) strada Crișan nr. 3, 5, 7, acoperișuri distruse parțial în urma căderii acoperișurilor de la blocurile vecine".

Şulea a estimat pagubele din Florești la 10 milioane de lei. El a declarat că a discutat cu constructorul și că acesta va repara blocul de pe str. Cetății. În schimb, pentru refacerea celorlalte edificii, va solicita bani din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru calamități. "Cred că ne încadrăm pentru a primi acești bani și sunt optimist că Guvernul îi va aloca pentru Florești", a subliniat primarul.

Comenteaza