Familiie din Florești vor primi un ajutor lunar pentru copiii care nu prind loc la creșă

Familiie din Florești vor primi un ajutor lunar pentru copiii care nu prind loc la creșă

Primăria Florești a aprobat, joi, acordarea unei compensații financiare pentru fiecare copil care nu prinde un loc în creșa de stat din localitate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 29 iulie 2021, s-a dezbătut și votat proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară și a indemnizației destinată pentru creșterea nepotului/nepoților.

Consilierul USR-PLUS, Mihai Todoran, a luat cuvântul și a avut două întrebari pentru primarul Bogdan Pivariu. „Ce se întâmplă dacă numărul estimat de persoane care vor depune cererea depășește acea sută de cereri care a fost luată în calcul, din punct de vedere bugetar la acest proiect? De asemenea, nu considerați că este oarecum restrictiv condiționarea ca bunicii, de exemplu, să fie domiliciați în comuna Florești? Încerc să îmi dau seama dacă proiectul va fi util sau este făcut doar să dea bine public”, a afirmat Todoran.

Edilul Floreștiul i-a răspuns prompt consilierului USR-PLUS: „În primul rând, s-a făcut o estimare pentru că este nevoie de a înainta o sumă către consiliul local care poate fi oricând rectificată, în funcție de nevoi și necesități. Referitor la a doua întrebare, așa cum bine știți, comuna Florești poate să aloce bani doar locuitorilor ei. Eu consider benefic proiectul, consider că ajută copiii din comună. Este compensată o activitate, nu persoane”, a explicat Pivariu.

Potrivit proiectului, care a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali, pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară în sensul celor definite și amintite de H.G. 1252/2012 cu modificările și completările ulterioare, denumit în continuare ajutor financiar, persoanele care au în întreținere copii de vârstă antepreșcolară și care se află în una dintre următoarele situații:

a) este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;

b) are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;

c) este persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform prevederilor art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

Ajutorul financiar este în cuantum de 390 lei și se acordă lunar, pentru fiecare copil de vârstă antepreșcolară, reprezentând echivalentul costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează Creșa Cetatea Fetei Florești.

Acordarea ajutorului financiar se face numai pentru copilul care nu este înscris la creșă/grădiniță în sistem public și pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă/grădiniță în sistem public, ori nu a retras copilul de la creșă/grădiniță organizate în același sistem.

În urmă cu două zile, primarul Bogdan Pivariu, a declarat, la ZIUA LIVE, că mai sunt locuri disponibile în creșa din Florești și încă se mai pot face înscrieri.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza