Fântâna arteziană din Parcul Central va fi iluminată noaptea pentru a crește atractivitatea zonei

Fântâna arteziană din Parcul Central va fi iluminată noaptea pentru a crește atractivitatea zonei
| Foto: visitclujnapoca.ro

Un sistem de iluminare arhitectural va fi montat în dreptul fântânii arteziene din Parcul Central.

Consilierii locali vor aproba la ședința viitoare indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Sistemul va fi format din 28 de aparate de iluminat și un sistem de control, investiția fiind estimată la peste 70.000 de lei.

”Se va monta un sistem de iluminat arhitectural cu aparate LED. Se vor amplasa aparate de iluminat pe stâlpi și în interirorul cuvelor fântânii. Toate aparatele de iluminat propuse în interiorul fântânii sunt cu control RGB-W, adică permit un control dinamic al culorii luminii. Sistemul de control inteligent oferă posibilitatea realizării multiplelor scenarii de iluminare și culoare într-un interval de timp ales. Prin utilizarea unui sistem de control specific, există posibilitatea și de setare a unei lumini monocrome.

Obiectul investiției îl reprezintă creșterea nivelului de atractivitate a spațiului public pe timpul serii și nopții în zona Parcului Central Simion Bărnuțiu, prin punerea în valoare a fântânii, monument istoric de categoria B”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Comenteaza