Video Fără cozi la ghişee! Clujenii se pot programa ONLINE pentru eliberarea CAZIERULUI

Fără cozi la ghişee! Clujenii se pot programa ONLINE pentru eliberarea CAZIERULUI

Prefectura Cluj a lansat, împreună cu IPJ Cluj și compania de IT Fortech, o aplicație prin care clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar.

Astfel, cozile de pe strada Corneliu Coposu ar putea rămâne istorie. Prefectul județului Cluj a anunțat că, partenerii de la IT Fortech au realizat aplicația pro bono pentru județul Cluj și că aceasta este o premieră pentru România.

„Este o aplicație în premieră la nivel național. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect, care este destul de solicitat, în continuare vedeți că avem aglomerație la ghișee pentru eliberarea cazierelor. Cazierul judiciar este un document de bază în mai multe domenii. El se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române.

Având în vedere că la nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare al acestor ghișee este unul foarte ridicat, datorită caracterului, să-i spunem mai activ al populației de aici. Nevoia de eliberare al acestui document este una foarte mare, de aici și aglomerațiile pe care le vedem la cele 10 puncte de eliberare a cazierului de la nivelul județului Cluj”, a declarat Mircea Abrudean.

Prefectul de Cluj a mai precizat că, cei de la IPJ Cluj au venit cu această inițiativă, care a fost susținută și care a beneficiat de aportul partenerilor de la Fortech de a realiza o aplicație online cât mai simplă.

„Pentru utilizarea acestei aplicații, este nevoie de cunoștințe minime de operare a calculatorului. Este simplu de utilizat pentru oricine are acces la internet, la calculator sau smartphone. Credem noi va fi extrem de utilă și că își va dovedi eficiența în cel mai scurt timp”, a adăugat Abrudean.

Aplicația va fi disponibilă începând de vineri, 22 ianuarie, de la ora 8:00, iar proiectul ar putea fi replicat și în alte județe.

„Aplicația e generată de o nevoie pe care noi am avut-o și a constat în eliminarea aglomerațiilor care tot timpul au fost la ghișeele cazierelor judiciare. Odată cu problematica generată de pandemie, din păcate nevoia de distanțare socială și eliminare a aglomerațiilor a devenit tot mai stringentă. În stadiul final credem că aplicația deservește tot ceea ce este nevoie pentru o programare online, iar pașii sunt extrem de simpli”, eu nefiind un expert în IT”, a afirmat Inspectorul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus.

Acesta a mai spus că la sediul de pe strada Corneliu Coposu, va funcționa în paralel un ghișeu separat care îi va deservi pe cei care nu și-au făcut programare online.

„După ce vor vedea locuitorii județului Cluj beneficiile pe care le au în urma utilizării acestei aplicații, sunt convins că va deveni din ce în ce mai utilizată”, a explicat Rus.

Cetățenii Clujului se pot programa online pentru eliberarea cazierului la adresa www.ecaziere.ro

Comenteaza