Fără parcări neregulamentare în zona Parcului Central. Ce soluţie a găsit primăria

Fără parcări neregulamentare în zona Parcului Central. Ce soluţie a găsit primăria
Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluţie pentru a rezolva, cel puţin pe jumătate, problema parcărilor neregulamentare din zona Parcului Central.

De-a lungul trotuarului estic al străzii George Coșbuc, cel dinspre parcul de copii de lângă Cluj Arena, de la intersecția cu Aleea Stadion până la intersecția cu Splaiul Independenței va fi montat în perioada următoare un şir de stâlpişori gri. În schimb, pe trotuarul din partea de vest nu s-a decis încă ce soluţie să fie aplicată.

Măsura luată are ca scop fluidizarea traficului din zonă şi vine în urma numeroaselor plângeri ale clujenilor, dar şi a unei solicitări depuse la începutul lunii mai de consilierul local Ioan Bîldea.

"Pe această porțiune de stradă, trotuarele sunt transformate zilnic în parcare, iar situația se agravează în weekend, când traficul pe stradă se desfășoară greu din cauza mașinilor parcate. Montarea stâlpișorilor pe porțiunea indicată ar rezolva măcar parțial problema parcării ilegale din zonă", explica Bîldea, în cererea sa.

Pentru a rezolva complet această problemă, consilierul a formulat o altă solicitare, în care cere restricţionarea totală a circulaţiei auto pe Aleea Stadion și strada George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței, sâmbăta şi duminica între orele 12:00 şi 22:00. Excepţie ar face doar autobuzele Companiei de Transport Public. 

"La sfârșit de săptămână Parcul Central Simion Bărnuțiu este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto, cât și cel pietonal, blochează zona. Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă. În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto", şi-a motivat el propunerea. 

În momentul de faţă şoferii care doresc să parcheze în apropierea Parcului Central au la dispoziţie parkingurile subterane de la Cluj Arena şi de la Sala Polivalentă, care însumează peste 700 de locuri.

Comenteaza